Opozīcija daudzgadu budžetā neatrod koalīcijas solījumu 2022.gadā uzlabot ģimenes valsts pabalsta sistēmu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Opozīcijas politiķi apšauba koalīcijas solījuma 2022.gadā uzlabot ģimenes valsts pabalstu sistēmu nopietnību, tā kā tas nemaz neesot ietverts vidējā termiņa budžetā turpmākajiem trim gadiem.

Izskatot grozījumus likumam "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", opozīcijas deputāti aktīvi kritizēja koalīcijas virzītās izmaiņas, uzsverot, ka tās negatīvi ietekmēs ģimenes, īpaši daudzbērnu.

Pārmetumi tika veltīti arī Nacionālās apvienības politiķa Imanta Parādnieka vadītajam Demogrāfijas lietu centram, kā arī pašai apvienībai, kura parasti iestājas par atbalstu ģimenēm, taču šogad neesot izcīnījusi būtiskus uzlabojumus.

Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars piekrita kolēģiem opozīcijā, ka nākamā gada budžetā tiešām netiek pietiekami domāts par daudzbērnu ģimenēm, uzsverot, ka tā ir "budžeta vājā vieta".

Taču Dzintars atgādināja, ka koalīcijā tika panākta vienošanās 2022.gadā veikt ģimenes valsts pabalsta sistēmas reformu, tādējādi uzlabojot atbalsta mehānismus minētajai sabiedrības grupai. Tam esot vajadzīgi aptuveni 85 miljoni eiro, un šis solījums ietverts vienā no valdības prototkollēmumiem.

Vairāki opozīcijas politiķi uzsvēra, ka, mēģinot pārbaudīt Dzintara pausto, šāds koalīcijas solījums meklēts vidējā termiņa budžeta projektā, taču netika atrasts. Opozīcijas politiķi cits pēc cita atkārtoja, ka šāda priekšlikuma vidējā termiņa budžetā neesot.

Politiķis Viktors Valainis (ZZS) uzsvēra, ka šāda situācija radot "zināmas pārdomas" par koalīcijas solījumiem, akcentējot, ka pat likumā ierakstītas lietas "mēdz tikt nogrieztas nost".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu