Pērn sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā samazinājās par 1,5%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Pērn decembrī Rīgas mikrorajonos sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 0,1%, bet kopumā 2020.gadā sērijveida dzīvokļu cenas samazinājās par 1,5%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

"Arco Real Estate" pārskatā teikts, ka 2020.gadā pārsvarā tika novērota sērijveida dzīvokļu cenu lejupslīde, taču gada nogalē bija nelielas pozitīvas cenu svārstības. Tās, visticamāk, izraisīja nepietiekamais piedāvājums, un sakarā ar to daudzviet Rīgas lielākajos mikrorajonos dzīvokļu cenas palielinājās.

Decembrī sērijveida dzīvokļu vidējā cena pieauga līdz 807 eiro par kvadrātmetru. Cenas vidēji bija par 50% zemākas nekā 2007.gada 1.jūlijā, kad neremontēta sērijveida dzīvokļa vidējā cena bija sasniedza visu laiku augstāko atzīmi - 1620 eiro par kvadrātmetru. Decembrī sērijveida dzīvokļu cenas, salīdzinot ar 2019.gada sākumu, bija augstākas par 1,2%.

Kopš 2020.gada sākuma visos Rīgas lielākajos mikrorajonos, ņemot vērā pēdējo mēnešu cenu lejupslīdi, cenas kopumā samazinājās. Lielākais cenu samazinājums kopš gada sākuma Rīgas mikrorajonos novērots Pļavniekos un Imantā - par 3%.

Pērn decembrī dzīvokļu cenās, vērtējot pēc istabu skaita, tika konstatētas nelielas izmaiņas. Sērijveida dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena par 0,1% palielinājās vienistabas, divistabu un trīsistabu dzīvokļiem, savukārt četru istabu dzīvokļu cenām netika konstatētas izmaiņas.

Aizvadītajā mēnesī lielāko Rīgas mikrorajonu sērijveidu dzīvokļu cenās novērotas nelielas izmaiņas. Lielākais cenu pieaugums tika novērots Pļavniekos, kur cenas mēneša laikā palielinājās par 0,9%, savukārt neliels cenu samazinājums novērots Bolderājā, kur vidējā cena saruka par 0,3%.

Sērijveida dzīvokļu augstākās cenas 2020.gada decembrī saglabājās Teikā, kur viena kvadrātmetra cena saglabājās nemainīga - 951 eiro par kvadrātmetru. Viena kvadrātmetra viszemākā vidējā cena decembrī bija Bolderājā - 583 eiro par kvadrātmetru.

Decembrī visdārgākie dzīvokļi saglabājās 119. un 104. sērijas mājās, kurās cenas divistabu dzīvokļiem apmierinošā stāvoklī bija robežās no 50 000 eiro līdz 53 000 eiro atkarībā no atrašanās vietas. Savukārt vislētākās bija lietuviešu projekta mājas, kur divistabu dzīvokļu cenu amplitūda bija no 27 000 eiro līdz 40 000 eiro, un Hruščova laika mājas, kurās cenas divistabu dzīvokļiem bija robežās no 25 000 eiro līdz 40 000 eiro atkarībā no mikrorajona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu