Par 157 500 eiro izsolē pārdod Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra ēku Aptiekas ielā (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
''Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" poliklīnikas ēka Aptiekas ielā 7.
''Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" poliklīnikas ēka Aptiekas ielā 7. Foto: https://izsoles.ta.gov.lv/

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) elektroniskajā izsolē par 157 500 eiro pārdevusi valsts SIA "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" poliklīnikas ēku Aptiekas ielā 7, liecina informācija elektronisko izsoļu vietnē.

Ēkas novērtējums un izsoles sākumcena bija 156 500 eiro, bet izsoles solis - 1000 eiro. Tā bija pirmā pēc kārtas izsole ar augšupejošu soli.

Par nosolīto objektu pircējam ir jānorēķinās divu nedēļu laikā. Līdz darījuma noslēgšanai pircējs netiek atklāts.

Pārdots zemesgabals 2536 kvadrātmetru platībā un uz tā esošā divstāvu ēka 675,2 kvadrātmetru platībā.

Ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis un ir nepieciešami ievērojami ieguldījumi ēkas remontdarbu veikšanai, teikts VNĪ mājaslapā publicētajā vērtētāju atzinumā. Apsekojumā tika konstatēti ēkas nesošo konstrukciju bojājumi. Saskaņā ar tehniskās apsekošanas atzinumu, atsevišķas ēkas konstrukcijas ir bojātas, bojātas koka sijas, konstatēti mitruma bojājumi, ēku nav pieļaujams ekspluatēt.

Valdība pērn 13.oktobrī nolēma atļaut VNĪ pārdot izsolē valsts nekustamo īpašumu Aptiekas ielā 7, Rīgā, kas ierakstīts zemesgrāmatā uz valsts vārda Veselības ministrijas personā.

Pēc īpašuma pārdošanas Veselības ministrijai īpašums jānodod pircējam 30 dienu laikā no pirkuma līguma noslēgšanas dienas, sastādot attiecīgu pieņemšanas un nodošanas aktu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu