IKEA iegādājas tūkstošiem hektāru meža, lai pasargātu to no izciršanas (7)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

IKEA māteskompānija “IngkaGroup” iegādājusies 4,5 tūkstošus hektāru meža Džordžijas štatā ASV. Meža iegāde notikusi ar mērķi aizsargāt vietējo ekosistēmu, tādējādi apturot tā izciršanu, raksta “FastCompany”.

“Altamahas upes baseina teritorijā esošais mežs ir unikāls, un tajā dzīvo ļoti retās Gofera sugas bruņurupuči. IKEA māteskompānija iegādājās šo mežu no Dabas konservācijas fonda, lai pasargātu to no izciršanas,” teikts kompānijas ziņojumā.

Komentējot uzņēmuma pozīciju ekoloģijas jautājumos, IKEA pārstāvis sacīja, ka pašlaik uzņēmuma produkcijā tiek izmantots “nenozīmīgs daudzums” koksnes.

“Labi pārvaldītas mežsaimniecības nes jūtamu labumu – to vidū tīru ūdeni, kā arī piemērotu vidi savvaļas dzīvniekiem. Tas arī palīdz mīkstināt klimata pārmaiņu sekas,” norādīja Dabas konservācijas fonda prezidents un galvenais izpilddirektors Lerijs Zelcers.

Jāpiebilst, ka Dabas konservācijas fonds ir bezpeļņas organizācija ASV, kas aizsargā vairāk nekā 3,2 miljonus hektāru meža. Fonda pārstāvji uzsver, ka mežu nonākšana investoru rokās ir pozitīvi vērtējams solis, kas ļauj pasargāt mežus un ekosistēmu konkrētās teritorijās.  

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu