Meņģelsone: Darba un privātās dzīves līdzsvars ir vienīgais veids, kā saglabāt produktīvitāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.
Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone. Foto: Ieva Makare/LETA, Africa Studio/Shutterstock. Kolāža: TVNET

Darba un privātās dzīves līdzsvars ir vienīgais veids, kā ilgtermiņā saglabāt produktivitāti, piektdien konferencē "Līdzsvars visiem" sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone. 

"Patlaban prioritāte ir kā palīdzēt uzņēmējiem un darba ņēmējiem izturēt šo laiku, taču arī darba un privātās dzīves līdzsvars ir svarīgs. Ilgtermiņā tas ir vienīgais veids, kā palikt veseliem, ilgtspējīgiem un produktīviem," sacīja Meņģelsone. 

LDDK vadītāja piebilda, ka nepieciešams visus šos jautājumus "salikt pa plauktiņiem" un tad iesniegt Ministru kabinetam (MK), lai tiktu pieņemti tādi MK noteikumi, kas palīdz līdzsvarot darbu un privāto dzīvi. 

"Šis laiks piespiedīs izveidot jaunus paradumus un jaunu attieksmi pret darbu un privāto dzīvi," teica Meņģelsone. 

Konference "Līdzsvars visiem" tiek rīkota Eiropas Savienības programmas "Tiesības, vienlīdzība un pilsonība" (2014-2020) līdzfinansētā projekta "Līdzsvars visiem (B4A)" ietvaros.

LDDK dibināta 1993.gadā, un patlaban tās biedri nodarbina 44% Latvijas darba ņēmēju. LDDK apvieno un pārstāv 114 nozaru līderus - uzņēmumus, kuros strādā vairāk nekā 50 darbinieku, un 68 nozaru un reģionālās uzņēmēju asociācijas un federācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu