Ar pasaules vērienu vietējā uzņēmumā – jauno būvinženieru iespējas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kaspars Dobrovoļskis

Būvniecības projekti ar katru gadu kļūst arvien sarežģītāki – attīstās jaunas tehnoloģijas, tiek veidoti inovatīvi materiāli, notiek būvniecības procesa digitalizācija, tāpēc būvniecībā nepieciešami speciālisti ar plašām zināšanām un, vēlams, maģistra līmeņa izglītību, saka Latvijas būvniecības uzņēmuma «UPB» valdes loceklis Uģis Grīnbergs.

«UPB» ir viens lielākajiem industriālajiem koncerniem Baltijas valstīs, un tajā stādā vairāk nekā 2000 cilvēku liela komanda, kurā atrodami visdažādāko jomu inženierzinātņu speciālisti, tāpēc karjeras iespēju loks uzņēmumā ir ļoti plašs. Tur jaunie speciālisti var izmēģināt spēkus izaicinošos un tehniski sarežģītos projektos gan vietējā, gan starptautiskajā tirgū, kā arī var iepazīt inovatīvus materiālus un digitālās būvniecības nozares tehnoloģijas.

«Pie mums inženierzinātņu speciālistiem ir iespēja strādāt ar pasaules vērienu, tomēr vietējā uzņēmumā,» šādu karjeru jaunajiem dažādu jomu būvniekiem ieskicē U. Grīnbergs.

Arī specialitāšu loks būvniecībā ir ļoti plašs – gan «UPB», gan citos būvniecības uzņēmumos komandā tiek gaidīti gan dažādu specializāciju inženieri un projektētāji, gan būvniecības projektu vadītāji, gan arī mašīnbūves speciālisti. Viņi spēkus var izmēģināt ne tikai būvniecībā, bet arī būvkonstrukciju ražošanā un arī pārdošanā.

Būvniecībā nepieciešamās zināšanas jaunie inženieri iegūst Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātē, kur mācās ne tikai topošie ēku un transportbūvju inženieri, bet arī ģeomātiķi, gāzes, siltuma un ūdens, kā arī biotehnoloģiju speciālisti.

«Mūsu projekti kļūst arvien sarežģītāki – tās ir augstceltnes, komplicētas industriālās ēkas un sabiedriskās ēkas ar specifiskiem risinājumiem. Mēs nebaidāmies no izaicinājumiem, tāpēc arī augstu vērtējam speciālistus ar padziļinātām zināšanām savā jomā, kas ļauj mums visiem kopā «UPB» grupas potenciālu īstenot dzīvē,» saka U. Grīnbergs.

Viņš uzsver, ka maģistrantūras zināšanas būvniekiem ir ļoti nepieciešamas un uzņēmums komandā gaida arī darbiniekus, kuri vēl tikai studē maģistrantūrā, jo «šeit ir iespēja strādāt dinamiskā vidē, likt lietā universitātē apgūtās zināšanas un reizē praksē mācīties no profesionāliem kolēģiem ar dažādu pieredzi».

Būvniecība mainās un kļūst vēl efektīvāka – daudz sarežģītu procesu tiek pārnests no būvlaukuma uz ražošanu, tiek investēts arī zaļo tehnoloģiju attīstībā un jaunu produktu izstrādē. Nākotnē šajā jomā joprojām ir plašas attīstības iespējas, tāpēc uzņēmumiem ir nepieciešami jauni un zinoši speciālisti, kuri šo attīstību turpinās.

Vairāk informācijas – stude.rtu.lv

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu