Latvijā faktiskais bezdarba līmenis samazinājies līdz 8% (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: BELL KA PANG, Shutterstock.

Latvijā faktiskais bezdarba līmenis šogad aprīļa beigās bija 8%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, liecina Centrālās statistikas pārvaldes darbaspēka apsekojuma dati.

Sieviešu vidū faktiskais bezdarba līmenis aprīlī saglabājās 7,5% apmērā, bet vīriešu vidū tas samazinājās par 0,1 procentpunktu - līdz 8,5%.

Vienlaikus Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis aprīļa beigās bija 7,9%, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā martā.

Statistikas pārvaldē arī norādīja, ka salīdzinājumā ar 2020.gada aprīli faktiskais bezdarba līmenis samazinājies par 0,5 procentpunktiem, bet reģistrētā bezdarba līmenis gada laikā sarucis par 0,1 procentpunktu.

2021.gada aprīlī Latvijā bija 73,6 tūkstoši bezdarbnieku, kas ir par tūkstoti mazāk nekā martā un par 9,4 tūkstošiem mazāk nekā attiecīgajā periodā 2020.gadā, kad Latvijā mēnesi bija spēkā pirmā ārkārtējā situācija saistībā ar Covid-19 pandēmiju.

Savukārt kopš otrās ārkārtējās situācijas izsludināšanas 2020.gada novembrī, kad vairāki klātienes pakalpojumi tika ierobežoti, bezdarbnieku skaits ir samazinājies par diviem tūkstošiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu