"Gaso" neplāno izmaksāt dividendes no pērnā gada peļņas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gāzes apgādes sistēmas operatora AS "Gaso" logo.
Gāzes apgādes sistēmas operatora AS "Gaso" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Dabasgāzes sistēmas operators AS "Gaso" neplāno izmaksāt dividendes no pagājušā gadā gūtās peļņas 8,465 miljonu eiro apmērā, liecina kompānijas publiskotā nākamās akcionāru sapulces darba kārtība.

Pēc mēneša, 14.jūnijā, akcionāri arī lems, vai izmaksāt vienreizēju piemaksu par pērnā gada darba rezultātiem uzņēmuma padomes priekšsēdētājai Jeļenai Burmistrovai sešu algu apmērā, kā arī padomes priekšsēdētāja vietniekam Aldim Pauniņam un deviņiem padomes locekļiem piecu algu apmērā.

"Gaso" akcionāri paredz arī ievēlēt SIA "PricewaterhouseCoopers" par kompānijas šā gada pārskata, ziņojuma, grāmatvedības un finansiāli saimnieciskās darbības revidentu, nosakot atlīdzību 17 666 eiro apmērā ar pievienotās vērtības nodokli (PVN).

"Gaso" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 50,444 miljoni eiro, kas ir par 0,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa sarukusi par 19,1% - līdz 8,465 miljoniem eiro.

"Gaso" ir AS "Latvijas gāze" meitasuzņēmums. Kompānija ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" darbību sāka 2017.gada decembrī. "Latvijas gāzes" lielākie akcionāri ir "Gazprom" (34%), "Marguerite Gas II.S.a.r.l." (28,97%), "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu