LIAA Radošo industriju inkubatorā atbalstu saņems 46 biznesa jaunie uzņēmēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Radošo industriju inkubatorā saņemts rekordliels pieteikumu skaits -165, no kuriem tiks atbalstīti 46 biznesa ideju autori un jaunie uzņēmēji, aģentūrai LETA pavēstīja LIAA Radošo industriju biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Anete Sila.

Viņa informēja, ka no visiem 165 pieteikumiem 54 tika iesniegti inkubācijas programmai, 91 - pirmsinkubācijas programmai un 20 pieteikumi no Latvijas valsts piederīgajiem ārzemēs. Pēc atlases darbu inkubācijas programmā sāk septiņi uzņēmumi, pirmsinkubācijas programmā 20 biznesa ideju autori, savukārt no diasporas tālāk darbu turpina 19 biznesa idejas un jaunie uzņēmumi.

Radošo industriju biznesa inkubatora vadītāja Karine Kalniņa atzina, ka inkubators nebija gaidījis tik lielu pieteikumu skaitu, lai arī arī šogad mērķtiecīgi strādāts inkubatora atpazīstamības veicināšanai.

"Šie rezultāti parāda pieprasījumu pēc mūsu pakalpojumiem un radošo industriju uzņēmumu vēlmi, vajadzību un gatavību attīstīt savus produktus un pakalpojumus ātrāk, efektīvāk un ambiciozāk. Šoreiz arī rekords - trīs no septiņiem uzņemtajiem dalībniekiem inkubācijas programmā ir mūsu pirmsinkubācijas programmas absolventi, kas lieliski parāda programmas darba augļus un pēctecību," sacīja Kalniņa.

Inkubācijas programmā uzņēmumi SIA "Elzuko" un SIA "Batwatex" pārstāv modes nozari, uzņēmums SIA "Murins Startups" pārstāv dizaina un informācijas tehnoloģiju (IT) nozari, bet interjera priekšmetu nozari inkubācijas programmā pārstāv uzņēmums SIA "Baiba glass". Savukārt uzņēmumi SIA "Zoombox", SIA "Degu" un SIA "Ulece" inkubācijas programmā pārstāv apmācību platformu un preču bērniem nozari.

Pirmsinkubācijas programmas dalībnieku biznesa idejas virzītas modes, dažāda veida IT risinājumu, bērnu preču un tehnoloģisko risinājumu, interjera elementu, mūzikas platformu, izglītības platformu, produktu un aksesuāru nozarēs.

Šogad pirmo reizi programmām varēja pieteikties arī diasporas pārstāvji - Latvijas valstspiederīgie ārzemēs. Dalība programmās šiem programmas dalībniekiem tiks nodrošināta attālināti - apmācības, sadarbība ar citiem dalībniekiem, tikšanās ar mentoriem notiks interneta vidē. Radošo industriju inkubatora programmu diasporas pārstāvji ir no Vācijas, Japānas, Lielbritānijas, Zviedrijas un Šveices.

Inkubatora mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību, nodrošinot fiziskas personas un komersantus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai un attīstībai nepieciešamo vidi, konsultācijām, apmācībām, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu.

LIAA Radošo industriju inkubatora darbības teritorija ir visa Latvija. Nākamā uzņemšana LIAA biznesa inkubatoros norisināsies rudenī, jaunie dalībnieki pieteikumus varēs iesniegt septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu