Katrā piektajā mājsaimniecībā Latvijā pēdējā gada laikā samazinājušies ienākumi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: fizkes, Shutterstock

​Latvijā 21% mājsaimniecību pēdējā gada laikā ir samazinājušies ienākumi,  pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz 2021.gada iedzīvotāju aptaujas par ienākumiem un dzīves apstākļiem provizoriskajiem datiem.

Vienlaikus statistikas pārvaldē minēja, ka 66% mājsaimniecību ienākumi pēdējā gada laikā nav mainījušies, bet 13% ienākumi ir palielinājušies.

Savukārt nākamajos 12 mēnešos 78% mājsaimniecību prognozē, ka viņu kopējie ienākumi nemainīsies, 15% - ka ienākumi pieaugs, bet 7% sagaida ienākumu samazināšanos.

No tām mājsaimniecībām, kurām pēdējā gada laikā ienākumi samazinājušies, 30% sagaida, ka to ienākumi turpmāk palielināsies, 52% prognozē, ka ienākumi paliks nemainīgi, bet 18% pieņem, ka ienākumi vēl vairāk samazināsies.

Centrālā statistikas pārvalde līdz 30.jūnijam veic iedzīvotāju aptauju par ienākumiem un dzīves apstākļiem. Šīs aptaujas ietvaros tiek iegūta informācija arī par Covid-19 krīzes ietekmi uz iedzīvotāju garīgo veselību, ienākumiem, iespējām strādāt un mācīties attālināti.

Provizoriskie dati ir iegūti no četru tūkstošu mājsaimniecību atbildēm, kas ir aptuveni divas trešdaļas no plānotā skaita.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu