Stājas spēkā kārtība, kas ļauj e-identifikāciju izmantot arī privātā sektora pakalpojumu saņemšanai (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
eID karte. Ilustratīvs attēls
eID karte. Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Šodien stājas spēkā grozījumi Fizisko personu elektroniskās identifikācijas likumā, kas iedzīvotājiem dod iespēju pilnvērtīgi apliecināt savu identitāti digitālajā vidē, saņemot plašāku e-pakalpojumu klāstu, informēja parlamenta Preses dienestā.

Izmaiņas attiecas uz privātā sektora sniegto pakalpojumu saņemšanu, jo līdz šim likums regulēja galvenokārt e-identifikāciju valsts pakalpojumu saņemšanai.

Likumā noteikts nacionālā elektroniskās identifikācijas līdzekļa jēdziens un tā izmantošana gan publiskā, gan privātā sektora sniegtajos elektroniskajos pakalpojumos.

Izmaiņas dod iespēju fiziskai personai jebkurā e-pakalpojuma pieprasīšanas un saņemšanas posmā e-identifikācijai izmantot valsts nodrošinātu elektroniskās identifikācijas līdzekli, kas iekļauts personas apliecībā jeb eID kartē vai eID kartes mobilajā risinājumā.

Nacionālais elektroniskās identifikācijas līdzeklis uzticamības līmeņa un juridiskā spēka ziņā ir līdzvērtīgs personu apliecinoša dokumenta uzrādīšanai klātienē, uzsver Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji.

"Šis izmaiņas ne vien paver jaunas iespējas komersantiem un viņu klientiem, bet tas arī veicina Latvijā modernas dzīves telpas izveidi, pilnvērtīgi izmantojot mūsdienu tehnoloģijas. Ar šiem grozījumiem normatīvo aktu līmenī nostiprināts viens universāls valsts nodrošināts nacionālais elektroniskās identifikācijas līdzeklis, kas iekļauts eID kartē un eID kartes mobilajā risinājumā," iepriekš skaidroja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu