Tirdzniecības vietām liegs iespēju mākslīgi samazināt platību darbam "sarkanajā režīmā" (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Lai tirdzniecības vietas, kuru publiski pieejamā telpu platība ir lielāka par 1500 kvadrātmetriem, nevarētu to mākslīgi samazināt, lai pārietu no "zaļā" pakalpojuma režīma uz "sarkano", plānots veikt tehniskus precizējumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Precizējumus uzticēts sagatavot Ekonomikas ministrijai (EM) kopīgi ar Valsts policiju, lai novērstu regulējuma interpretācijas iespējamību.

Kā ziņots, vairāki lielveikali, kas līdz šim darbojās tā sauktajā zaļajā režīmā, ir pārgājuši uz darbu "sarkanajā" jeb epidemioloģiski nedrošajā režīmā, vēstīja televīzijas kanāls "ReTV". Veikalos daļa telpas, kas agrāk bija pieejama, norobežota ar plauktiem, šādi kopējo platību sašaurinot.

Atbilstoši ārkārtējās situācijas rīkojumam veikali, kuros kopējā apmeklētājiem publiski pieejamā telpu platība ir lielāka par 1500 kvadrātmetriem, drīkst strādāt tikai "zaļajā" režīmā.

Par apmeklētājiem publiski pieejamu telpu, EM ieskatā, ir uzskatāma tirdzniecības zāle, kurā tiek organizēts tirdzniecības process un apkalpoti apmeklētāji, neatkarīgi no tirdzniecības iekārtu un plauktu izkārtojuma tirdzniecības vietā.

Vienlaikus par šādu telpu nebūtu uzskatāmas palīgtelpas, noliktavas, administrācijas telpas un citas telpas tirdzniecības vietā, kur neatrodas apmeklētājs un netiek sniegts tirdzniecības pakalpojums.

Mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija" atzinis, ka astoņus veikalus pielāgojis tā, lai tos varētu apmeklēt arī iedzīvotāji bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu