Atlaišanas vilnis arī Lietuvas dzelzceļa uzņēmumā: darbu zaudēs līdz 300 speciālistu (6)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz šī gada beigām Lietuvas valdības pārvaldībā esošais dzelzceļa uzņēmums "Lietuvos geležinkeliai" (LTG) no darba plāno atlaist līdz 300 speciālistu dažādās jomās. Daļa no šiem strādājošajiem tiks pārvirzīti darbam citās uzņēmuma grupas kompānijās. 

"Mēs jau informējām darbiniekus par gaidāmajām pārmaiņām," preses relīzē norādīja Lietuvas dzelzceļa uzņēmuma personāla daļas direktore Irēna Jankūte-Balkūne. iek norādīts, ka par gaidāmo darbinieku atlaišanu ziņots arī uzņēmuma arodbiedrībām. 

LTG preses sekretārs Mants Dubakausks aģentūrai BNS neprecizēja, no kuras kompānijas plānots atlaist visvairāk darbinieku, tāpat viņš nesniedza komentārus saistībā par to, vai gaidāmā darbinieku atlaišana ir saistāma ar Baltkrievijas tranzīta pārtraukšanu. 

"Plānotās pārmaiņas ir saistītas ar to, ka ir mainījusies situācija," BNS sacīja Dubakausks. 

"Lietuvos gelenžinkeliai" koncernā ietilpst dzelzceļa tīkla operators "LTG Infra", pasažieru pārvadājumu uzņēmums "LTG Link", kravu pārvadājumu kompānija "LTG Cargo", sliežu ceļu izbūves uzņēmums "Geležinkelio tiesimo centras" (GTC) un citas meitas kompānijas. Pašlaik LTG koncernā kopumā darbojas ap astoņiem tūkstošiem strādājošo. 

Jāatgādina, ka pērn novembrī tika ziņots, ka lai samazinātu izmaksas, "Latvijas dzelzceļš" bija lēmis līdz gada beigām atlaist 684 darbiniekus. Latvijas Dzelzceļnieku un satiksmes nozares arodbiedrības pārstāvis Vladimirs Novikovs atzina, ka sarunās par darbinieku atlaišanu esot iesaistīti un kopumā uzņēmuma lēmumi esot pamatoti.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu