Tālbraucēji Somijā atraduši iespēju, kā apiet ES noteiktās sankcijas pret Krieviju

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienības sankcijas pret Krieviju radījušas specifisku praksi, kādu piekopj tālbraucēji uz Somijas austrumu robežas. Krievijas kravas tāpat var šķērsot robežu, taču – tas vairs nenotiek Krievijā reģistrētajos kravas auto, vēsta Somijas sabiedriskais medijs “Yle”.

Lai apietu sankcijas, kravas pārkraušana notiek turpat pie robežas – Krievijas preces tiek pārkrautas no Krievijā reģistrētajiem kravas auto uz mašīnām ar Eiropas numuriem. Par šādu praksi pastāstīja baltkrievu tālbraucējs Andrejs Mocevičs, kurš ikdienā brauc ar Latvijā reģistrētu kravas automobili.

“Es braucu ar tukšu automašīnu virzienā uz Krievijas robežu. Tur mašīnu piekrauj, un atpakaļ jau braucu ar pilnu mašīnu,” saka Mocevičs.

Nereti pie robežas Krievijas pusē kravas automašīnām tiek mainītas piekabes, un kravas automašīna ar Eiropas Savienības numuriem var iebraukt Somijas teritorijā, nepārkāpjot noteikumus.

“Ja somu kravas mašīnai ir piekabe ar Krievijas numuriem, tad tas pēc idejas skaitās Somijas veikts pārvadājums, tādēļ robežas šķērsošana tiek atļauta,” skaidro galvenais muitas inspektors Jarko Fāgerstrēms.

Aprīlī Eiropas Komisija pieņēma piekto sankciju paketi pret Krieviju, kas paredzēja apturēt kravas transporta plūsmu no Krievijas un Baltkrievijas. Krievija ar analogām sankcijām neatbildēja, tādēļ kravas mašīnas ar Eiropas Savienības numuriem joprojām drīkst braukt uz Krieviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu