Gaisa temperatūrai pārsniedzot 14 grādus, Talsos tiks atslēgta apkure (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Talsu pilsētas un Latvijas valsts karogi pie Talsu novada pašvaldības.
Talsu pilsētas un Latvijas valsts karogi pie Talsu novada pašvaldības. Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai nodrošinātu siltumenerģijas taupīšanu, Talsu pilsētas ēkās, kur apkuri nodrošina SIA "Talsu bio-enerģija", āra gaisa temperatūrai pārsniedzot plus 14 grādus, tiks atslēgta apkure, informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Pēc viņas sniegtās informācijas, Talsu pilsētas ēkās individuālo siltummezglu automātika ir iestatīta tā, lai, āra gaisa temperatūrai paaugstinoties virs plus 14 grādiem, apkure tiktu atslēgta. Tas nozīmē, ka brīžos, kad āra gaisa temperatūra būs augstāka par plus 14 grādiem, apkure dzīvokļos netiks piegādāta. Savukārt temperatūrai pazeminoties zem plus 14 grādiem, siltummezgls automātiski atjaunos apkures piegādi un ēka tiks apsildīta.

Kā skaidro Fedko, brīžos, kad apkure ir atslēgta, siltumskaitītājs uzskaita tikai to siltumenerģiju, kas tiek izmantota karstā ūdens uzsildīšanai.

Kā vēstīts, no 1.novembra Talsos siltumenerģijas tarifu plāno paaugstināt par 55%, tādējādi tas būs 88,21 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

SIA "Talsu bio-enerģija" 20.jūnijā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegusi siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifa projektu, kas paredz no 1.novembra maksu par siltumapgādi noteikt 88,21 eiro par vienu MWh, tajā skaitā ražošanas tarifs - 63,69 eiro, sadales tarifs - 17,44 eiro un tirdzniecības tarifs - 7,08 eiro.

Patlaban siltumenerģijas tarifs Talsos ir 57,09 eiro bez PVN.

Tarifa izmaiņas uzņēmums pamato kurināmā un ražošanas izmaksu kāpumu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Talsu bio-enerģija" apgrozījums pērn bija 2,97 miljoni eiro, peļņa - 0,26 miljoni eiro. 36,36% kapitāldaļu pieder Jurijam Zaļupem, 27,27% kapitāldaļu pieder Normundam Bajarunam, vēl pa 18,18% kapitāldaļu īpašnieki ir Vladimirs Statņuks un Andis Ūdris.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu