Ilmārs Slics: Cilvēki nav jāmudina būt labiem — viņi tādi ir!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: jānis škapars tvnet

Ilmārs Slics, savas labās sirds vadīts, aizstāja pārtikas pakas izdales vietas darbinieku uz divām nedēļām... "Nu ir pagājuši jau divarpus gadu," savu stāstu mums atklāj Ilmārs. Viņa pamatnodarbošanās jeb, kā pats saka, maizes darbs, ir sava uzņēmējdarbība, bet te viņš ir, "jo gribas kaut ko jēdzīgu un labu darīt". Uzzināsim, kas ir tas, kas silda sirdi un mums kā latviešiem rūp. 

 "Pirms tam te [red.  - pārtikas pakas izdales vietā, Tallinas ielā] strādāja cilvēks, kurš neveiksmīga gadījuma pēc salauza lāpstiņu. Nu un mani uzaicināja izpalīdzēt un aizstāt viņu divas nedēļas - nu jau aizvietoju divarpus gadus," sirsnīgi smaidot, stāsta Ilmārs. 

Foto: jānis škapars tvnet

Kas ir tas, kas Ilmāram liek celties un doties šurp? "Bija dzīves posms, kad sapratu, ka daudzas lietas mūsu dzīvē nav patiesas, pastāv korupcija, pastāv lieka birokrātija... Es vēlējos savu dzīvi mainīt kādā tās posmā un tiecos pēc kaut kā, kas nudien būtu godīgi. Man tas ir svarīgi, vismaz mēģināt palīdzēt nedienās nonākušam cilvēkam. Man tas ir svarīgi - kaut kā spēt palīdzēt."

"Paēdušai Latvijai" pārtikas banka sadarbībā ar "Rimi" sniedz pārtikas atbalstu trūkumā nonākušām ģimenēm ar bērniem, senioriem un invalīdiem, kuri nevar saņemt sociālo palīdzību – birokrātisku šķēršļu dēļ viņiem netiek piešķirts trūcīgā vai maznodrošinātā statuss.

Foto: jānis škapars tvnet
Foto: jānis škapars tvnet

Ilmārs pēc izglītības ir fiziķis, tomēr viņam arī psiholoģija ir tuva. "Man patīk vērot cilvēkus. Es labprāt ar viņiem aprunājos un, ja ir kādas problēmas, mēģinu risināt," viņš stāsta, verot durvis sievietei, kas precīzi 10:00 ir ieradusies pēc pārtikas pakas. Protams, atnācējas sejā ir mulsums un viņa nevēlas daudz runāt, bet pēc skata saprotams, ka nonākusi šajā situācijā ir nesen. Viņa dodas projām ar pārtiku, ko sarūpējuši cilvēki, to ziedojot Rimi veikalos. 

"Pirms divarpus gadiem es izdalīju apmēram 120, šobrīd mēnesī mums aiziet 400 pakas. Un liekas, būs pieprasījums vēl," par samariešu pārtikas pakām stāsta Ilmārs. "Cilvēku rocība ir kritusies trīs četras reizes. Un kas zina, kā pārziemosim vēl... Iezīme skaidri redzama -  pirms gada vēl nāca invalīdi, pensionāri, tagad izteikti palīdzību lūdz daudzbērnu ģimenes. Nedod dievs, vēl māte vientuļniece, bez darba un īres dzīvoklis. Ja īpašumā ir veca piekabe, kas nav vēl nodota metāllūžņos un cilvēks  nav vēl norakstījis, viņam skaitās īpašums un nav iespējas tikt pie sociālās izziņas un Eiropas palīdzība nav iespējama, bet ēst jau gribas! Un te ir  - "Paēdušai Latvijai"/"Rimi" ir variants, kā palīdzēt."

Ilmārs ir priecīgs, ka cilvēkiem aizvien rūp un viņi labprāt dalās. "Ir tādi saņēmēji, kuri pat no pakām izvēlas to, ko patiešām vajag, atstājot pārējo citiem. Bet piesakās arī zemnieki, uzņēmumi, kas atved savu preci. Cilvēki nav jāmudina būt labiem - viņi tādi ir!"

Neesi vienaldzīgs, palīdzi arī tu!  Līdz 21.novembrim noris kampaņa Pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" darbības stiprināšanai un paplašināšanai, lai projekts varētu palīdzēt vēl vairāk cilvēkiem. Kampaņas ietvaros ir iespējams ziedot ziedojumu kastītēs "Rimi" veikalos visā Latvijā un projekta mājaslapā šeit vai Latvijas Samariešu apvienības mājas lapā šeit.

Raksts  tapis sadarbībā ar “Rimi Latvia”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu