Kafijas automāti perfektai kafijas pagatavošanai: kā izvēlēties piemērotāko?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels.com / Marta Dzedyshko

Gardu un aromātisku tasi kafijas, kas garšo gluži kā restorānā, taču ir pagatavota vien pārdesmit sekunžu laikā, ir iespējams baudīt arī savā komforta vidē – mājās. Turklāt šī ir tikai viena no priekšrocībām, ko sniedz kafijas automāti. Tomēr, kā neapjukt to plašajā klāstā un izvēlēties vispiemērotāko ierīci kafijas pagatavošanai, kas atbilstu visām Tavām vēlmēm, vajadzībām un arī dzīvesveidam? Par to vairāk lasi raksta turpinājumā!

Padomi, izvēloties kafijas automātu

Foto: Pexels.com / Pavel Danilyuk

Gan sadzīves preču veikalos, gan arī internetā kafijas pagatavošanas ierīces ir pieejamas plašā un daudzveidīgā klāstā. Sākot no tādiem aparātiem, kas spēj pagatavot vienu kafijas dzēriena veidu, līdz pat multifunkcionālām ierīcēm, kas tik tikko pagatavoto kafiju vēl bagātina ar kārdinoši gaisīgu piena putu kārtiņu. Ja arī Tu lūkojies pēc kafijas automāta, taču neesi pārliecināts par to, kura ierīce būtu vispiemērotākā, lūk, daži no ieteikumiem, pēc kuriem vadīties:

  • Kafijas automāta pielietošanas mērķi. Vispirms būtu svarīgi saprast, kādiem mērķiem kafijas pagatavošanas ierīce ir nepieciešama. Ja kafijas automāts ir vajadzīgs lietošanai mājas apstākļos, derēs arī ne tik jaudīga ierīce, taču, ja tas ir vajadzīgs, piemēram, birojam vai kafejnīcai, tad, visdrīzāk, būs jāiegādājas jaudīgāks aparāts, ņemot vērā, ka kafijas patēriņi būs ievērojami lielāki.
  • Virtuves parametri. Šis būs svarīgs aspekts gadījumā, ja ierīce ir nepieciešama lietošanai mājās. Veic mērījumus vietai, kur plānots kafijas automātu novietot. Tādējādi skaidri zināsi, kāda izmēra ierīci iegādāties.
  • Aparāta veiktspēja un papildfunckijas. Ja ģimenē esat kafijas cienītāji, būs nepieciešama jaudīga ierīce. Taču, piemēram, piena putotāja esamību īpaši novērtēs tie, kam iecienītākais kafijas dzēriens ir “Latte” vai kapučīno.
  • Dizains. Protams, arī kafijas automāta izskatam ir nozīme, jo vienlaikus tas papildinās interjeru. Taču labā ziņa – lielākoties kafijas automātu dizaini ir veidoti tā, lai tie būtu eleganti un ieturēti neitrālos toņos.

Vēl viens ne mazāk nozīmīgs aspekts ir cena. Tā ir atkarīga no vairākiem faktoriem – galvenokārt no aprāta funkcionalitātes. Taču, ja ikdienā labprāt izvēlies baudīt, piemēram, tikai espresso, visdrīzāk, Tev nebūs nepieciešama ierīce, kas spēj pagatavot 7 dažādus kafijas dzērienus. Pie tam, definējot noteiktu cenu, no plašā piedāvājuma būs vieglāk izvēlēties tādu aparātu, kas atbilstu visām Tavām ekspektācijām un vēlmēm.

Kafijas automātu veidi – ļoti dažādi

Foto: Pexels.com / Vlada Karpovich

Lai arī mūsdienīgie kafijas automāti piedāvā daudz un dažādus veidus aromātiskā dzēriena pagatavošanā, ir svarīgi izvērtēt un saprast, kurš no tiem būtu vispiemērotākais tieši Tev.

Manuālie pusautomāti

Šie kafijas aparāti būs piemēroti īsteniem itāļu espresso cienītājiem. Vienlaikus šāda veida ierīces spēs pagatavot arī izcili gardu “Latti” un kapučīno, pienu uzkarsējot un ar speciālo tvaika uzgali to uzputojot maigās putiņās. Atliek vien maltu kafiju iebērt speciālā tvertnē, kuru savieno ar automātu, un jau pēc neilga brīža tiksi pie aromātiskā dzēriena.

Kafijas kapsulu aparāti

Kapsulu kafijas automāts spēs pagatavot dažāda veida kafijas dzērienus. Turklāt šādas ierīces lietošana ir ļoti elementāra, jo viss, kas ir nepieciešams, ir kafijas kapsula, ko ievieto tai paredzētajā vietā. Visu pārējo paveiks kafijas aparāts, jau pārdesmit sekunžu laikā piepildot mājokli ar kārdinošo aromātu. Kafijas automāts ar kapsulām ļaus pagatavot dažāda veida kafijas dzērienus. Taču ir jāņem vērā kafijas kapsulu izmēri, lai tie perfekti saderētu ar konkrēto aparātu.

Espresso kafijas automāts

Šajā gadījumā kafijas pagatavošanas process ir pilnībā automatizēts un Tev tajā nebūs jāiesaistās. Atliek vien nospiest pogu un aparāts pats paveiks visas nepieciešamās darbības izcila espresso pagatavošanai – samals pupiņas, uzkarsēs ūdeni un ielies kafiju tasē. Baudi tikko pagatavotu kafiju no svaigām pupiņām nepilnas pusminūtes laikā. Taču ņem vērā, ka šāda veida kafijas pagatavošanas ierīces ir regulāri jātīra, atbrīvojot to tvertnes no kafijas biezumiem.

Kafijas aparāta ražotājs – ne mazāk būtisks

Foto: Pexels.com / Denys Gromov

Izvēloties ierīci kafijas pagatavošanai, ir vērts pievērst uzmanību arī zīmolam. Pasaulē zināmi un iecienīti ražotāji nodrošina augstvērtīgu funkcionalitāti apvienojumā ar skaistu un elegantu dizainu. Ražotāja Jura kafijas automāts, lai arī cenas ziņā dārgs, ikreiz spēj pagatavot nemainīgi izcili gardu kafiju. Šī ražotāja aparāti ir multifunkcionāli, sniedzot izvēles iespējas kafijas dzērienu pagatavošanā. Savukārt, piemēram, De longhi kafijas automāts izmēra ziņā ir kompaktāks, tas spēj ātri samalt pupiņas vai arī pagatavot dzērienu no maltas kafijas. Ražotāja Philips kafijas automāts cenas ziņā būs visizdevīgākais variants, taču šis aspekts neietekmē ierīces funkcionalitāti un veiktspēju. Ar vienu pogas pieskārienu un neticami īsā laikā ir iespējams pagatavot savu iecienīto kafiju.

Kafijas automāti daudzveidīgā sortimentā un cenu kategorijā ir pieejami arī 1a.lv interneta veikalā. Ienāc, aplūko plašo to klāstu un izvēlies savu ierīci perfektas kafijas pagatavošanai – gluži kā restorānā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu