Kā izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu savam sunim

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ziema ir bīstama zemu temperatūru dēļ. Katram dzīvniekam ir būtiska termoregulācija. Ārtelpās dzīvojošie suņi ir pielāgojušies zemākām āra temperatūrām. Ja temperatūra ir -15°С grādi, dzīvnieku ir ieteicams turēt mājās, nodrošināt siltinātu būdu un sabalansētu uzturu.

Mazie un īsspalvainie suņi ir vairāk pakļauti apsaldējumiem, nekā lieli garmatainie, jo viņus pasargā vilna un pavilna.

Ir jāņem vērā arī dzīvnieka vecums, jo kucēnu un senioru termoregulācija ir krietni vājāka, nekā jauniem suņiem. Šīm suņu kategorijām ir jāpievērš īpaša uzmanība.

Lai saprastu, kā jūsu suns panes aukstumu, sāciet ar īsām pastaigām. Ja aukstuma dēļ suns uzreiz sāk trīcēt un smilkstēt, ir laiks iegādāties viņam izejamo garderobi.

Protams, mēs zinām, ka suņu apģērbs tiek vērtēts pretrunīgi. PetCity veterinārārsti iesaka ieklausīties savā mājdzīvniekā un novērtēt, vai ir šāda nepieciešamība.

Miniatūriem un īsspalvainajiem suņiem PetCity iesaka dažādus apģērba veidus, lai pasargātu tos sliktos laikapstākļos:

· Lietus mētelis. Tam ir jābūt pietiekami brīvam, neierobežojot mīluļa kustības, taču tas nedrīkst arī karāties. Virskārtai obligāti jābūt no ūdensnecaurlaidīgā un labas kvalitātes materiāla, lai nepieļautu spalvas samitrināšanos. Kapuce ir paredzēta ausu aizsardzībai pret ūdens iekļūšanu tajās.

· Jaka. Silta jaka ar ūdensnecaurlaidīgu virsslāni, kas pasargās no vēja un sniega. Neaizmirsti, ka arī ķepām ir nepieciešama aizsardzība.

· Džemperis. Šāds apģērba veids būs piemērotāks starpsezonā, kad ārā ir sauss, bet vēss laiks. Šāds apģērbs nav piemērots pastaigām sniegā, jo tam nav ūdensnecaurlaidīgs slānis.

Nav sliktu laikapstākļu, ir tikai nepiemērots apģērbs.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu