ELVI investīcijas šodien – izaugsmei partneriem nākotnē

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI pēdējos gados veicis ievērojamas investīcijas, lai nodrošinātu uzņēmuma veiksmīgu attīstību, kā arī piedāvātu saviem sadarbības partneriem un franšīzes lietotājiem arvien labākus pakalpojumus un plašāku produktu klāstu. Arī turpmāk investīcijas plānots turpināt.

Mazumtirgotājs ELVI franšīzes jeb zīmola nomas pakalpojumus nodrošina jau vairāk nekā 20 gadus, apvienojot mazos un vidējos tirdzniecības uzņēmumus visā Latvijā un saglabājot savu misiju – būt par savējo Latvijas ražotājiem, tirgotājiem un iedzīvotājiem. 2023.gada sākumā tika veikta iedzīvotāju aptauja, vaicājot – kuru no veikalu tīkliem, kas izmanto zīmola nomas pakalpojumu, cilvēki vērtē visaugstāk pēc kvalitātes un atpazīstamības. Visbiežāk jeb 40% gadījumu respondenti nosauca tieši ELVI. Ik dienu uzņēmuma komanda rūpējas par to, lai veikalu plauktos līdzās iemīļotiem ārvalstu zīmoliem un lielo Latvijas kompāniju produktiem, atrastos arī plašu reģionālo preču kāstu. Tieši vietējo un mazo ražotāju produkcija sniedz iespēju novados dzīvojošajiem cilvēkiem strādāt, nodrošinot labāku dzīves kvalitāti.

Pērn nacionālā pārtikas mazumtirdzniecības tīkla ELVI privātās preču zīmes kulinārijas un konditorejas sortimenta pilnveidošanai tika investēts pusmiljons eiro, būtiski paplašinot produktu klāstu un uzlabojot ražošanas procesu. Par ieguldītajiem līdzekļiem uzņēmums iegādājās jaunas iekārtas, kas ļauj gan palielināt ražošanas jaudu, gan nodrošināt drošu un mūsdienīgu fasēšanu. “Mūsu klientu ēšanas paradumi un pandēmijas radītā jaunā realitāte, ir būtiski ietekmējusi cilvēku ikdienas vajadzības, tālab esam pārskatījuši ELVI kulinārijas un konditorejas produktu klāstu, attīstot jaunas ēdienu līnijas un uzlabojot ražošanas tehnoloģijas,” saka SIA ELVI Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine, piebilstot, ka kvalitatīvu produktu ražošanai ļoti būtiski izvēlēties labākās izejvielas un gatavot preces bez liekām piedevām, izmantojot roku darbu. Tieši modernās tehnoloģijas ļauj produktus gatavot kā mājās, vienlaikus saglabājot nemainīgi labu kvalitāti ilgāku laiku, bez mākslīgām pārtikas piedevām, stabilizētājiem un konservantiem.

Savukārt, lai nodrošinātu mūsdienīgām prasībām atbilstošu tirdzniecības vidi un energoefektīvu saimniekošanu, veikta reģionālā tirdzniecības centra ELVI rekonstrukcija Jelgavā, Rūpniecības ielā, kopumā investējot 0,2 miljonus eiro. Uzstādītas modernas energoefektivitātes prasībām atbilstošu siltumatguves sistēmu, labiekārtojot vidi un paplašinot tirdzniecības platību. “Jauno tehnoloģiju uzstādīšana ļauj centra apsildīšanai izmantot tirdzniecības iekārtu radīto siltumu. Pārtikas produktu tirdzniecībā tiek izmantotas gan dažādas vitrīnas, gan ledusskapji un saldētavas, kas ražo siltumu – pateicoties siltumatguves sistēmai, šī enerģija tiek pārvērsta lietderīgos resursos, izmantojot to ūdens, un telpu apsildei,” skaidro L.Vartukapteine. Tuvāko mēnešu laikā paredzēta arī tirdzniecības centra aprīkošana ar saules paneļiem, tādējādi vēl vairāk stiprinot objekta enerģētisko neatkarību un turpinot pildīt ELVI mērķi būtiski uzlabot tirdzniecības vietu energoefektivitāti.

ELVI arī īsteno ilgtspējīgas attīstības iniciatīvu un investē energoefektīvos projektos, tādēļ vairāk nekā pusmiljons eiro investēti, lai uzstādītu saules baterijas elektroenerģijas ražošanai lielākajos tīkla veikalos. Pērn ar solārajām iekārtām aprīkoti 10% no visiem tīkla veikaliem. “Saules paneļu uzstādīšana elektroenerģijas ražošanai ir nākamais solis veikalu tīkla ELVI ilgtspējīgas attīstības veicināšanā – iepriekšējos gados daudzi veikali ir aprīkoti ar siltumatguves tehnoloģijām un energoefektīvām tirdzniecības iekārtām, kas ir ļāvis saimniekot atbildīgi pret apkārtējo vidi un optimizēt ar tirdzniecības procesu saistītās izmaksas. Saules paneļu uzstādīšana elektroenerģijas ieguvei ir turpinājums šīm iniciatīvām, kas vēl vairāk mazinās veikalu atkarību no ārējiem faktoriem, ļaujot strādāt energoefektīvi,” pauž L.Vārtukapteine.

ELVI turpina attīstīties un atvērt arvien jaunus veikalus. Tuvāko nedēļu laikā paredzēts atvērt jauna koncepta tirdzniecības un atpūtas kompleksu ELVI Mārupē, Lielajā ielā 26. Šajā vietā atradīsies ne tikai veikals, bet arī labiekārtota vide ar atpūtas zonu, rotaļlaukumu un apzaļumotu teritoriju, paredzot desmit liela izmēra dižkoku integrēšanu ainavā. Vēl būs pieejamas pop-up tirdzniecības vietas, ēdināšanas pakalpojumi u.c., lai piedāvātu iedzīvotājiem patīkamu iepirkšanās un izklaides pieredzi. Šajā tirdzniecības kompleksā darbosies SIA ELVI Latvija franšīzes partneris SIA “Vita Mārkets”, kas ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums.

“ELVI” par savu 2023.gada prioritāti izvirzījis pircēju pieredzes uzlabošanu, kas ietver gan veikalu tīkla sakārtošanu, gan arī sortimenta pilnveidošanu un lojalitātes programmas attīstību, nodrošinot papildu servisus klientiem. Tāpat šogad plānots atvērt vairākus jaunus objektus, tostarp drīzumā durvis vērs arī jauns ELVI veikals Kadagā.

Vēl investīcijas plānotas arī loģistikas centrā, kas jau patlaban nodrošina piegādes vairāk nekā pusei no visām veikalā esošajām precēm, bet svaigo preču grupā sasniedz jau 85%. Šogad paredzēts pilnveidot loģistikas pakalpojumus un kapacitāti, lai varētu nodrošināt iespējami lielu svaigu produktu piegādi veikaliem visā Latvijā.

Aicinām arī citu veikalu īpašniekus izskatīt iespēju un kļūt par ELVI franšīzes tīkla partneriem! Plašāka informācija atrodama šeit.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu