Vairāki desmiti RNP darbinieku pārmet valdei neprofesionālu uzņēmuma vadīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes loceklis Bernhards Maļinovskis
SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" valdes loceklis Bernhards Maļinovskis Foto: Paula Čurkste/LETA

Vairāki desmiti SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) darbinieku ir nosūtījuši vēstuli uzņēmuma kapitāldaļu turētājam, paužot iebildumus par uzņēmuma valdes darbu un aicinot to izvērtēt, informē uzņēmuma darbinieku pārstāvji.

Pēc vēstules autoru domām, valdes darbs uzņēmumam radīs grūtības nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu. Vairāk nekā 60 uzņēmuma darbinieki iesnieguši kapitāldaļu turētājam iesniegumu, kurā pārmet neprofesionālu uzņēmuma vadīšanu, kā rezultātā no uzņēmuma aizplūstot darbinieki un klienti.

Uzņēmuma darbinieki uzstāj uz nepieciešamību izvērtēt esošās valdes darbu un neizdarītos darbus. Tāpat viņi prasa vērtēt valdes locekļu atbilstību, "pārtraukt represijas pret darbiniekiem", kuri ir parakstījuši vēstuli Rīgas mēram un izpilddirektoram.

Kā informē Rīgas domē, pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange kā Rīgas pašvaldības kapitāldaļu turētāja pārstāvis lēmumus par kapitālsabiedrību valdēm nepieņem.

Tas esot kapitālsabiedrību padomju kompetencē. Lange norāda, ka pašlaik SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" notiek dažādi pārmaiņu procesi, kas vērsti uz sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu.

Jebkuras pārmaiņas mēdzot izraisīt neapmierinātību darbiniekos. Kapitālsabiedrības valdes kompetencē ir vadīt šos pārmaiņu procesus, un kapitālsabiedrības padomes kompetencē ir izvērtēt, vai tas tiek darīts profesionāli.

Lange esot iepazinies ar situāciju uzņēmumā un savas kompetences ietvaros "uzmanīgi seko" līdzi SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" padomes un valdes darbam.

Kā ziņots, par izvirzīto mērķu nesasniegšanu šī gada sākumā no amata tika atsaukts RNP valdes priekšsēdētājs Rolands Neimanis. Šādu lēmumu 30.janvārī pieņēmua RNP padome, pamatojot savu lēmumu ar izvirzīto finanšu un nefinanšu mērķu 2022.gadam nesasniegšanu. Tā rezultātā valdes priekšsēdētājs zaudēja RNP padomes uzticību.

Pašlaik RNP valdē darbojas Bernhards Maļinovskis un Laila Keisele.

Kā ziņots, RNP 2021.gadā strādājis ar 4,1 miljona eiro peļņu. Uzņēmuma apgrozījums palielinājies par nepilniem 10%, salīdzinot ar 2020.gadu, un bija 61,149 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu