Par Rīgas brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētāju kļuvis Gints Sīviņš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gints Sīviņš
Gints Sīviņš Foto: Rīgas brīvostas pārvalde

Par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju iecelts Gints Sīviņš (NA), bet valdes priekšsēdētāja vietnieks turpmāk būs Edgars Štelmahers (NA/LRA), vēstīja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Sīviņš norāda, ka viņa pienākums kā valdes priekšsēdētājam būs turpināt sākto darbu ostas efektivitātes un konkurētspējas paaugstināšanā, kas būs gana izaicinoši šajā nenoteiktību pilnajā laikā.

Viņš uzsver, ka ir svarīgi paātrināt ostas procesu digitalizāciju un automatizāciju, kā arī turpināt ostas infrastruktūras sakārtošanas projektus.

Tāpat viena no prioritātēm būs ostas industrializācija, piesaistot gan ārvalstu, gan vietējās investīcijas ostas teritorijām.

"Vienlaikus vēlētos attīstīt ostu par videi un apkaimēm draudzīgu loģistikas izcilības centru, uzsākot jaunas sadarbības ar augstskolām, pētniekiem, nevalstiskajām organizācijām un jauno tehnoloģiju uzņēmumiem," norāda Sīviņš.

Sīviņš ir strādājis komerctiesību nozarē un dažādu jomu uzņēmumu vadīšanā, sniedzot pakalpojumus un konsultācijas juridiskos un finanšu jautājumos. Pašreiz viņš otro sasaukumu strādā Ogres novada pašvaldībā, pildot Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Sīviņš ir Rīgas brīvostas valdes loceklis kopš 2021.gada, un tajā iecelts kā ekonomikas ministres pārstāvis.

Štelmahers šobrīd ir Rīgas domes deputāts, SIA "New Rosme" valdes loceklis un SIA "Funky Fish" valdes loceklis, kā arī Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas prezidents. Viņš ir Rīgas brīvostas valdes loceklis kopš šā gada jūlija vidus un pārstāv vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

Rīgas brīvostas valde ir ostas augstākā lēmējinstitūcija, un tās sastāvā ir četri valdes locekļi - ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji. Pašreiz Rīgas brīvostas valdē darbojas arī Baiba Bāne (FM) un Liene Priedīte-Kancēviča (SM).

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 13.jūlijā nolēma mainīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pārstāvi Rīgas brīvostas valdes locekļa amatā, aizstājot Viesturu Zepu (LA) ar Štelmaheru.

Zepu šajā amatā iecēla 2019.gada 26.februārī kā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra virzītu pārstāvi.

Rīgas osta pēc pārkrauto kravu apmēra ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu