Par pagājušās nedēļas postošo vētru apdrošinātājiem pieteiktas atlīdzības 13-14 miljonu eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Naudas maks. Ilustratīvs attēls.
Naudas maks. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Apdrošinātājiem saistībā ar pagājušās nedēļas vētru pieteiktas atlīdzības 13-14 miljonu eiro apmērā, trešdien, 16. augustā intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" pauda Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

Viņš informēja, ka apdrošinātāji ir saņēmuši kopumā apmēram 2500 pieteikumu saistībā ar vētras, kas 7.augustā, plosījās Latvijā, nodarītajiem postījumiem.

Pieteikto apdrošināšanas atlīdzību apmērs veido 13-14 miljonus eiro, tostarp 4-5 miljonus eiro veido atlīdzību pieteikumi par sējumiem nodarītajiem postījumiem, 4-5 miljonus eiro veido atlīdzību pieteikumi par īpašumiem nodarītajiem postījumiem, piemēram, jumtiem un logiem, bet 3-4 miljonus eiro veido atlīdzību pieteikumi KASKO apdrošināšanā par automašīnām nodarītajiem bojājumiem.

Vienlaikus Abāšins minēja, ka atlīdzību apmērs varētu vēl augt.

Jau vēstīts, ka 7.augustā Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru. Īpaši lielus postījumus vētra nesa Dobeles novadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu