Ļoti slikta ideja: kādēļ nelikt zem spilvena telefonu, kas lādējas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Liela daļa cilvēku, ejot gulēt, uzliek lādēties telefonu un novieto to netālu no sevis, lai vajadzības gadījumā to var ērti aizsniegt. Tajā pašā laikā daudzi cilvēki telefonu tur zem spilvena (pat ja telefons lādējas). Tomēr gulēt tik tuvu ierīcei nav tā labākā ideja, it īpaši, kad tā lādējas.

Kompānija “Apple” atjaunojusi “iPhone” pareizas uzlādes rekomendācijas. Tur īpaša uzmanība tiek pievērsta tieši miegam un bīstamībai, guļot blakus telefonam, kas lādējas.

Pirmkārt, jebkura ierīce, kura atrodas pieslēgta pie elektrotīkla, rada aizdegšanās, strāvas trieciena risku, telefona un īpašuma bojājuma riskus. Kompānijas pārstāvji iesaka vienmēr lādēt telefonu labi vēdināmās telpās.

Otrkārt, telefona uzlāde zem segas vai spilvena arī rada paaugstinātus riskus, jo ierīce var ātri sabojāties. Gulēt uz telefona, barošanas adaptera vai bezvadu uzlādes ierīces nav vēlams. Tāpat noteikti nedrīkst telefonu un uzlādes ierīci apsegt. It īpaši, kad tās ir pieslēgtas elektrotīklam.

Treškārt, aizdegšanās risks pieaug, ja tiek izmantotas neoriģinālās uzlādes ierīces no nezināmiem ražotājiem. Tiek norādīts, ka daudz lētāki aksesuāri visbiežāk neatbilst iekārtu ražotāju drošības standartiem.

Tāpat jāatceras, ka ir nepieciešams mainīt uzlādes ierīces, tikko tās ir sabojājušās. Bojātu uzlādes iekārtu vai kabeļu izmantošana var radīt ugunsgrēka, strāvas trieciena un traumu riskus, kā arī iespēju, ka tālrunis un cits īpašums arī būs sabojāts.

Lai arī šie ir kompānijas “Apple” ieteikumi, tos var attiecināt uz jebkuru citu ražotāju tālruņiem, jo uzlādes principi ir līdzīgi. Visas ierīces, kad tās lādējas, uzsilst, tādēļ tām ir jābūt piekļuvei vēsākam gaisam, lai neradītu nevajadzīgus un bīstamus riskus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu