Inforgrafika "Eurostat": Latvijā jūlijā mazumtirdzniecības kritums bijis lielāks nekā ES un eirozonā vidēji (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā jūlijā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, samazinājies par 2,5%, kas ir straujāks kritums nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.

 

Mazumtirdzniecības apmērs jūlijā salīdzinājumā ar 2022.gada septīto mēnesi samazinājies 17 ES valstīs, par kurām pieejami dati, bet straujākais samazinājums fiksēts Slovēnijā (-16,3%), Igaunijā (-8,6%) un Ungārijā (-7,6%). Lietuvā mazumtirdzniecības apgrozījums jūlijā bijis par 1,4% mazāks nekā pirms gada.

Savukārt straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums bijis Spānijā (+8,6%), Kiprā (+8%) un Luksemburgā (+6,9%).

ES valstīs, par kurām pieejami dati, mazumtirdzniecības apgrozījums jūlijā gada salīdzinājumā sarucis kopumā par 1,2%, bet eirozonas valstīs – par 1%.

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs jūlijā ES samazinājies par 0,3%, bet eirozonā – par 0,2%.

Lielākais kritums mēneša izteiksmē bijis Dānijā un Īrijā (abās valstīs -2,3%), Nīderlandē (-1,4%) un Luksemburgā (-1,3%), bet straujākais pieaugums fiksēts Portugālē (+1,1%), Zviedrijā (+1%) un Kiprā (+0,8%). Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā samazinājies par 0,4%, Lietuvā – par 0,8%, bet Igaunijā – par 0,3%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju un Itāliju.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma izmaiņas ES dalībvalstīs 2023.gada jūlijā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu