Inčukalna gāzes krātuve sen nav bijusi tik pilna, cik šogad

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Conexus Baltic Grid" Inčukalna pazemes gāzes krātuve.
"Conexus Baltic Grid" Inčukalna pazemes gāzes krātuve. Foto: Evija Trifanova/LETA

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē, sākoties oficiālajai dabasgāzes izņemšanas sezonai, noglabātas kopumā 21,7 teravatstundas (TWh) dabasgāzes, pavēstīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") pārstāvji.

Vienlaikus kompānijā norāda, ka šogad dabasgāzes izņemšanas sezona sākta ar lielāko krātuvē noglabāto dabasgāzes daudzumu pēdējo piecu gadu laikā.

"Conexus" operatīvā informācija liecina, ka no šā gada 1.maija līdz oficiālajai dabasgāzes iesūknēšanas sezonas beigām krātuvē novietotas 12,7 TWh dabasgāzes. Dabasgāzes iesūknēšanas sezonā uz vienoto Latvijas un Igaunijas zonu aptuveni 70% no kopējā gāzes apjoma tika piegādāti no Lietuvas, savukārt 30% no Somijas.

Lai sekmētu dabasgāzes apgādes drošību un nepārtrauktību, dabasgāzes iesūknēšana krātuvē tiek nodrošināta arī izņemšanas sezonas laikā, norāda "Conexus" pārstāvji.

Jau ziņots, ka "Conexus" apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 32,397 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 49,6% - līdz 8,073 miljoniem eiro.

"Conexus" lielākais akcionārs ir valstij piederošais "Augstsprieguma tīkls" (68,46%), kamēr 29,06% akciju pieder Japānas uzņēmuma "Marubeni" pārvaldītajam fondam "MM Capital Infrastructure Fund", bet 2,48% - pārējiem akcionāriem.

"Augstsprieguma tīkla" obligācijas kotē "Nasdag Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu