Igaunijas "Omniva" zaudējumi trešajā ceturksnī sasniedz gandrīz 1,4 miljonus eiro (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Igaunijas valstij piederošās pasta pakalpojumu un loģistikas kompānijas "Omniva" apgrozījums trešajā ceturksnī gada salīdzinājumā pieaudzis par 8,9% līdz 31,4 miljoniem eiro, tomēr uzņēmums strādājis ar gandrīz 1,4 miljonu eiro zaudējumiem pretstatā 26 miljonu eiro peļņai jūlijā-septembrī pērn, liecina "Omniva" jaunākais finanšu pārskats.

Pērn finanšu rezultātu būtiski ietekmēja meitasuzņēmuma "Maksekeskus" pārdošana.

Kā vienu no galvenajiem trešā ceturkšņa notikumiem "Omniva" norādīja paku šķirošanas termināļa būvniecības sākšanu Kauņā. Grupa arī turpina pērn sākto pasta nodaļu renovāciju.

Janvārī-septembrī "Omniva" apgrozījums sasniedza 94,7 miljonus eiro, kas ir par nepilniem 10% vairāk nekā šajā laika posmā pērn. 81% ieņēmumu veidoja loģistikas pakalpojumi, 16% - starptautiskie tranzīta pakalpojumi.

Pakomātu pakalpojumu tirdzniecības ieņēmumi gada salīdzinājumā pieauguši par 9%. Janvārī-septembrī "Omniva" piegādāja vairāk nekā 23 miljonus sūtījumi.

Pasta pakalpojumu ieņēmumi janvārī-septembrī sasniedza 20 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk nekā pirms gada. Cita starpā vēstuļu piegādes ieņēmumi saruka par 9%, bet periodisko izdevumu ieņēmumi palielinājās par 13%.

Gada deviņos pirmajos mēnešos "Omniva" zaudējumi sasniedza gandrīz 1,9 miljonus eiro pretstatā 25,4 miljonu eiro peļņai pirms gada.

"Omniva" (agrāk "Eesti Post") ir Igaunijas valstij piederoša kompānija, kas piedāvā loģistikas, digitālos un starptautiskā tranzīta pakalpojumus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu