Ievērojami samazinās izmaksas par viena dzīvokļa dzīvojamās mājas ekspluatācijas nodošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Gandrīz par trešdaļu jeb no 700 līdz aptuveni 250 eiro Valsts zemes dienests (VZD) plāno samazināt izmaksas par viena dzīvokļa dzīvojamās mājas ekspluatācijas nodošanu, tviterī vēsta tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV).

Ministre norāda, ka tuvākajā laikā tiks īstenotas vairākas ieceres. VZD nodrošinās privātmāju reģistrāciju bez ēkas apsekošanas apvidū, vienkāršojot uzmērīšanas, datu reģistrācijas procesu tiem, kuri vēlas nodot ekspluatācijā viena dzīvokļa dzīvojamo māju, līdz ar ko samazināsies arī izmaksas.

Tiks attīstīts arī Uzņēmuma reģistra pakalpojumu portāls, iedzīvotāju ērtībai iestrādājot automātisku dokumentu ģenerēšanu un citas funkcijas. Sistēma no ievadītiem datiem varēs ģenerēt dokumentus standarta gadījumiem, lai atslogotu klientu un samazinātu iespēju kļūdīties.

Tāpat Tiesu administrācija turpina sadarbībā ar tiesu varu attīstīt e-lietas portāla pakalpojumus, piemēram, ieviešot veidlapas "sūdzība administratīvajā procesā" un "apelācijas sūdzība".

Ņemot vērā ik gadu pieaugošo pieprasījumu, ieviesīs jaunu pakalpojumu - iespēju saņemt izziņu par vārda, uzvārda vai tautības ieraksta maiņu angļu valodā, tādējādi samazinot iedzīvotājiem izmaksas par dokumentu tulkošanu.

Savukārt e-pakalpojums "Atkārtotas dzimšanas apliecības vai izziņas no dzimšanas reģistra pieprasīšana" tuvākajās dienās būs pieejams jaunajā valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "www.latvija.gov.lv".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu