Heilija: Ja Tramps būs republikāņu kandidāts, Baidens uzvarēs (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Nikija Heilija
Nikija Heilija Foto: AP/Scanpix

Nikija Heilija pēc zaudējuma Donaldam Trampam republikāņu priekšvēlēšanās Ņūhempšīrā otrdien mēģināja aizvilināt republikāņu vēlētājus no Trampa, brīdinot, ka Trampa nominācija par republikāņu kandidātu ASV prezidenta vēlēšanām novembrī nozīmēs demokrātu kandidāta Džo Baidena uzvaru.

"Vissliktāk glabātais noslēpums politikā ir tas, cik ļoti demokrāti grib balotēties pret Donaldu Trampu," Heilija paziņoja priekšvēlēšanu novērotāju ballītē Ņūhempšīrā pēc ASV telekanālu ziņām par viņas zaudējumu Trampam.

"Trampa nominācija ir Baidena uzvara," sacīja Heilija, kas ir vienīgā atlikusī Trampa sāncense republikāņu priekšvēlēšanās.

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps otrdien uzvarēja republikāņu priekšvēlēšanās Ņūhempšīras štatā, pārspējot vienīgo atlikušo sāncensi Nikiju Heiliju. Saskaņā ar rezultātiem, kas iegūti pēc aptuveni 60% balsu saskaitīšanas, Tramps Heiliju pārspējis par 11 procentpunktiem.

Tramps jau iepriekš 15.janvārī guva pārliecinošu uzvaru pirmajās republikāņu priekšvēlēšanās Aiovā, pēc kurām no cīņas izstājās uzņēmējs Viveks Ramasvami, bet pēc tam arī Floridas gubernators Rons Desantiss, no 14 sākotnējiem pretendentiem cīņas laukā atstājot tikai divus.

Līdz šim neviens republikāņu pretendents uz startu prezidenta vēlēšanās nav uzvarējis abās ievadošajās priekšvēlēšanās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu