Tiesa atceļ Eiropas Komisijas lēmumu apstiprināt Nīderlandes aviokompānijas glābšanu pandēmijas laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) otra augstākā tiesa trešdien atcēlusi Eiropas Komisijas (EK) lēmumu apstiprināt Nīderlandes nacionālās aviokompānijas KLM glābšanas plānu, lai tai palīdzētu pārvarēt koronavīrusa pandēmijas radīto krīzi.

ES Vispārējā tiesa paziņojusi, ka EK pieļāvusi vairākas kļūdas, apstiprinot Nīderlandes valdības piešķirto finanšu palīdzību KLM, kas veido aliansi ar Francijas nacionālo lidsabiedrību "Air France".

Grupa 2020.gadā no Nīderlandes valsts saņēma finanšu palīdzību 3,4 miljardu eiro apmērā, kad pandēmija izraisīja krīzi globālajā aviācijas nozarē.

ES Vispārējā tiesa norādīja, ka komisija "kļūdījusies, definējot atbalsta saņēmējus", izslēdzot grupas holdingkompāniju un "Air France" kā labuma guvējus.

EK šīs palīdzības piešķiršanu apstiprināja 2020.gadā, taču ES Vispārējā tiesa gadu vēlāk šo lēmumu atcēla.

Taču 2021.gadā EK palīdzības piešķiršanu apstiprināja atkārtoti, bet Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" iesniedza sūdzību.

Kā ziņots, ES Vispārējā tiesa decembrī apmierināja "Ryanair" sūdzību saistībā ar valsts finansiālu atbalstu "Air France-KLM" un atcēla EK pieņemto lēmumu apstiprināt 3,4 miljardu eiro piešķiršanu Francijas un Nīderlandes avioholdingam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu