ZZS deputāti piektdien tiksies ar izglītības ministri Čakšu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.
Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša. Foto: Zane Bitere/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti šodien tiksies ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu (JV), lai diskutētu par skolu tīkla reformu, informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

Tikšanās plkst.10 notiks ZZS Saeimas frakcijas telpās.

ZZS Saeimas frakcija trešdien paziņoja, ka neatbalsta pašlaik valdības sākto skolu tīkla reformu. Partiju apvienība aicina diskusijās ar pašvaldībām un, uzklausot iedzīvotāju intereses, rast labākos risinājumus, "kā ikkatram Latvijas bērnam nodrošināt kvalitatīvu un pieejamu izglītību".

ZZS deputāti uzskata, ka valdībai un atbildīgajai ministrijai ir rūpīgi jāieklausās pašvaldību viedokļos, izvērtējot situāciju katrā novadā un pilsētā. Patlaban skolu tīkla reformas pamatā ir kvantitatīvi kritēriji par vēlamo skolēnu skaitu izglītības iestādē, bet maz domāts par izglītības kvalitāti un to, vai konkrētā izglītības iestāde to nodrošina, pauž politiskajā spēkā. Īpaša uzmanība jāpievērš pierobežas reģioniem, kur izglītības pieejamība ir skatāma valsts drošības kontekstā, kā arī ceļu un sabiedriskā transporta infrastruktūrai.

ZZS deputāti aicina skolu tīkla reformas gaitā nodrošināt ciešu Izglītības un zinātnes, Satiksmes, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju sadarbību ar pašvaldībām, kuras vislabāk pārzina savas teritorijas iedzīvotāju vajadzības

Kā ziņots, Čakša neatkāpsies no jaunā pedagogu darba samaksas modeļa "Programma skolā" ieviešanas, taču pieļauj, ka pāreja uz to varētu būt par gadu ilgāka nekā sākotnēji bija plānots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu