Valmieras novada pašvaldība atbalstīs remigrantus, kas sāk uzņēmējdarbību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valmieras pilsētas pašvaldības ēka.
Valmieras pilsētas pašvaldības ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valmieras novada pašvaldība atbalstīs uzņēmējdarbības sākšanu remigrantiem, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte. Valmieras novada dome apstiprinājusi projektu konkursa "Uzņēmējdarbības atbalsts remigrantiem Valmieras novadā" nolikumu.

Nolikums nosaka kārtību, kādā Valmieras novada pašvaldība piešķir finansiālu atbalstu Valmieras novada pašvaldības rīkotajā konkursā "Uzņēmējdarbības atbalsts remigrantiem Valmieras novadā".

Konkursa finansējumu nodrošina Valmieras novada pašvaldība un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vidzemes plānošanas reģionam piešķirtie finanšu līdzekļi.

Konkursam iesniegtos pieteikumus vērtē konkursa "Uzņēmējdarbības atbalsts remigrantiem Valmieras novadā" vērtēšanas komisija, ko veido pašvaldības un uzņēmējdarbības jomas pārstāvji, nepieciešamības gadījumā pieaicinot speciālistus vai neatkarīgus ekspertus, kuri darbojas saskaņā ar apstiprināto nolikumu.

Konkurss tiek īstenots, piešķirot finansējumu biznesa sākšanai remigrantu uzņēmumiem. Remigrants konkursa izpratnē ir diasporas loceklis, kurš ir atgriezies vai pārcēlies no pastāvīgas dzīves ārzemēs uz pastāvīgu dzīvi Latvijā - Valmieras novadā - projekta īstenošanas vietā. Pastāvīgai dzīvei ārzemēs jābūt vismaz diviem gadiem. Atgriešanās vai pārcelšanās brīdim ir jābūt ne vairāk kā divus gadus pirms darbavietas izveidošanas vai uzņēmuma izveidošanas. Atgriešanās faktu, dzīvesvietu un projekta īstenošanas vietu persona pašapliecina.

Pieteikšanos konkursam izsludina un informāciju par nolikumu publicē pašvaldības informatīvajā izdevumā, tīmekļvietnē un sociālo tīklu kontos. Konkurss tiek izsludināts reizi gadā.

Viena projekta maksimālais atbalsta apjoms ir 12 000 eiro. Finansējums tiek piešķirts granta veidā.

Pretendentam, kurš atbilst konkursa nolikumā ietvertajām prasībām, projekta atbalsta intensitāte tiek noteikta 50% no attiecināmajām izmaksām. Konkursā piešķirtie naudas līdzekļi tiek izsniegti kā avanss pamatlīdzekļu iegādei pēc līguma parakstīšanas par atbalsta piešķiršanu.

Nepārsniedzot konkursā pieejamā atbalsta apjomu, atbalsts tiek sniegts tiem projektiem, kuri atbilst visiem atlases kritērijiem, konkursa mērķim, uzdevumam un kuri ir saņēmuši augstāko novērtējumu kvalitatīvajā vērtējumā.

Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas iedzīvotāju remigrāciju un piesaistīt Valmieras novadam cilvēkus, kuri vēlas atgriezties vai nesen atgriezušies no ārzemēm uz dzīvi Valmieras novadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu