Foto Būvnieki: Mūkusalas ielas promenādes pārbūve Rīgā virzās "ar nelieliem sarežģījumiem"

TVNET/LETA
Papildināts 14:43, 22. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūves darbi.
Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūves darbi. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Mūkusalas ielas promenādes pārbūve Rīgā virzās "ar nelieliem sarežģījumiem", piektdien, 22. martā, tika informēta Rīgas domes vadība, kas iepazinās ar pārbūves gaitu.

Būvnieki informēja, ka darbu gaitā divus metrus zem Daugavas gultnes tika atrasti vecie krasta stiprinājuma ozolkoka baļķi, kas atrodas tieši tajā vietā, kur darbi jāveic pašreizējā projektā. Vēsturiskos stiprinājumus iepriekš neesot bijis iespējams konstatēt, jo tie atrodas zem gultnes. Tāpat zem ūdens atrasti arī dažādi betona, dzelzs un citu materiālu objekti un priekšmeti, taču ar to uzņēmums jau iepriekš rēķinājies.

Foto: Rīgas domes vadība iepazīstas ar Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūves darbiem

Esot paveicies, ka neesot atrasts neviens nesprādzis kara laika lādiņš, kas šādos darbos ir diezgan ierasta parādība un varot kavēt darbu gaitu.

Kā informēja Rīgas domē, tuvāko mēnešu laikā šajā būvdarbu posmā tiks veikta jauno krastmalas nostiprinājumu izbūve, inženierkomunikāciju un teritorijas seguma izbūve, kā arī sākta jaunā dzelzsbetona skatu laukuma izbūve Daugavas akvatorijā.

Paralēli tiks sākti būvdarbi - inženierkomunikāciju izbūve - projekta 2.kārtas teritorijā, posmā no Dzelzceļa tilta līdz Mūkusalas rotācijas aplim, kas vēlāk turpināsies arī projekta 3.kārtas teritorijā - posmā no Akmens tilta virzienā uz "AB dambi".

Pašlaik krasta promenādē veikta esošo grants plākšņu un margu demontāža no Akmens tilta līdz Kīleveina grāvim. Lai novērstu krasta skalošanos, ir nostiprināta rievsiena un pašlaik notiek tās enkurošana un atsaišu spriegošana. Darbiem ritot pēc plāna, ap Jāņiem vajadzētu būt redzamām jaunās krastmalas promenādes aprisēm.

Kā norādīja Ķirsis, darbus plānots pabeigt nākamgad, bet, iespējams, tos varētu pabeigt agrāk. Mūkusalas krastmalas rekonstrukcija ir viens no lielākajiem Rīgas pašvaldības investīciju projektiem pilsētas infrastruktūras atjaunošanai, kas tika uzsākts 2023.gada decembrī.

Veicot Mūkusalas krasta promenādes pārbūvi, pašvaldības mērķis ir attīstīt Daugavas krastmalu kā iecienītu iedzīvotāju atpūtas vietu. Līdz 2025.gadam degradētā Mūkusalas ielas krastmala kļūs par vizuāli pievilcīgu, modernu un labiekārtotu promenādi, kurā būs patīkami un droši uzturēties gan rīdziniekiem, gan Rīgas viesiem.

Projekta ietvaros paredzēts rekonstruēt Mūkusalas ielas krastmalu 2,3 km garumā un izbūvēt labiekārtotu promenādi. Būvdarbu laikā paredzēts nostiprināt Daugavas krastmalu, izbūvēt drošu gājēju un veloinfrastruktūru, tajā skaitā gājēju pārejas tiltu zem Akmens tilta, atjaunot inženierkomunikācijas, labiekārtot vidi, padarot vēl vienu pilsētas vietu par pievilcīgu un mūsdienīgu ārtelpu.

Mūkusalas krastmalas pārbūve Rīgā izmaksās 19,8 miljonus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Būvdarbus veiks SIA "Tilts".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, uzņēmums reģistrēts 2003.gadā, tā pamatkapitāls ir 11,5 miljoni. Uzņēmums pieder Sergejam Gridņevam un Artjomam Gridņevam.

Pērn "Tilts" strādāja ar vairāk nekā 44 miljonu eiro apgrozījumu un 1,9 miljonu eiro peļņu.

"Tilts" ir viens no uzņēmējiem, kas veic Austrumu maģistrāles būvniecību Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu