"Industra Bank" valdē iecelts Kristaps Zaķis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Industra Bank" galvenais birojs Elizabetes ielā.
"Industra Bank" galvenais birojs Elizabetes ielā. Foto: Edijs Pālens/LETA

"Industra Bank" valdē iecelts Kristaps Zaķis, informēja bankas pārstāvji.

Zaķis būs atbildīgs par darbības atbilstības, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas (AML) jomu.

Bankā norāda, ka Zaķis banku sektorā strādā vairāk nekā 25 gadus, pildot dažādas funkcijas juridiskajā, bankas darbības atbilstības un AML jomā. "Industra Bank" komandai Zaķis pievienojās 2020.gadā, un pirms iecelšanas valdes locekļa amatā viņš bija Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas un sankciju risku pārvaldes vadītājs.

"Industra Bank" valde šobrīd darbojas četru cilvēku sastāvā. Bankas valdes priekšsēdētājs ir Raivis Kakānis, par finanšu jomu ir atbildīgs valdes loceklis Artūrs Veics, par klientu piesaistes un apkalpošanas jomu atbild Jānis Diedišķis, savukārt Zaķis atbild par darbības atbilstības un AML jomu.

Jau ziņots, ka, beidzoties piecu gadu pilnvaru termiņam, "Industra Bank" valdes locekle Ruta Amtmane februāra beigās atstāja darbu bankā. Amtamane bija atbildīga par AML jomu.

"Industra Bank" 2023.gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar peļņu 5,804 miljonu eiro apmērā, kas ir par 44,4% vairāk nekā 2022.gadā. 2023.gada beigās "Industra Bank" aktīvi bija 255,455 miljonu eiro apmērā, kas ir par 5,3% mazāk nekā 2022.gada beigās.

Pēc aktīvu apmēra "Industra Bank" 2023.gada beigās bija otra mazākā banka Latvijā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.

Banka izveidota 1994.gadā, un sākotnēji tās nosaukums bija "Multibanka". Vēlāk tā mainīja nosaukumu uz "SMP Bank", tad pārtapa par "Meridian Trade Bank", bet 2020.gada janvāra otrajā pusē banka mainīja nosaukumu uz "Industra Bank".

Bankas lielākais akcionārs ar 33,63% akciju ir SIA "J.A.Investment Holdings", kas pieder Jurijam Adamovičam, kurš plašāk pazīstams kā putnkopības uzņēmumu "Alūksnes putnu ferma", "Preiļu putni" un citu kompāniju īpašnieks. Savukārt 25% bankas akciju pieder SIA "HPI 2", kuras īpašnieki pastarpināti ir Ralfs un Andis Kļaviņi. Ralfam Kļaviņam pastarpināti pieder arī SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala", SIA "Mūkusalas māja" un SIA "Dienas grāmata".

Vēl 25% akciju pieder SIA "Ouroboros", kuras īpašnieks ir Mihails Šafro, 9,99% akciju īpašnieks ir Krievijas pilsonim Jevgenijam Ivanovam piederošā SIA "Latvia Finance Invest", bet 6,38% bankas akciju pieder SIA "Izoterm Systems", kuras īpašnieks ir Valērijs Kļimovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu