Tiesa atliek 454 miljonu dolāru piedziņu no Trampa, ja viņš 10 dienu laikā samaksās 175 miljonus dolāru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wilfredo Lee

Ņujorkas apelācijas tiesa pirmdien piekrita atlikt 454 miljonu dolāru piedziņu no bijušā prezidenta Donalda Trampa, ja viņš desmit dienu laikā samaksās 175 miljonus dolāru.

Ja viņš to izdarīs, tas apturēs piedziņas laiku un neļaus valstij apķīlāt iespējamā republikāņu prezidenta amata kandidāta aktīvus, kamēr viņa lieta ir apelācijā.

Trampa advokāti bija lūguši tiesai apturēt piedziņu, apgalvojot, ka ir "praktiski neiespējami" savākt tik lielu summu.

Tramps cīnās, lai atceltu 16.februāra spriedumu, kurā konstatēts, ka viņš meloja par savu bagātību, veidojot savu nekustamā īpašuma impēriju.

Tiesnesis 16.februāra spriedumā atzina, ka Tramps gadiem ilgi izmantojis shēmu, kuras mērķis bija maldināt bankas un citus ar finanšu pārskatiem, kas uzpūta bijušā prezidenta bagātību.

Tiesnesis nolēma, ka bijušais prezidents uzpūtis savu bagātību finanšu pārskatos, kas tika sniegti bankām, apdrošinātājiem un citiem, lai slēgtu darījumus un dabūtu kredītus.

Tiesnesis pieņēma lēmumu pēc 2,5 mēnešus ilgas tiesas prāvas, kurā republikāņu prezidenta amata kandidāts zem zvēresta apgalvoja, ka viņš esot kļuvis par upuri negodīgai tiesu sistēmai.

Stingrais sods bija uzvara Ņujorkas ģenerālprokurorei demokrātei Letīcijai Džeimsai, kura iesūdzēja Trampu tiesā par, viņasprāt, ne tikai nekaitīgu lielīšanos, bet gadiem ilgu krāpniecisku praksi, kad viņš izveidoja starptautisku debesskrāpju, golfa laukumu un citu īpašumu kolekciju, kas viņam atnesa bagātību, slavu un vietu Baltajā namā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu