Alkohola tirdzniecības ierobežojumi: kādi ir argumenti par un pret? (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem. Par alkohola tirdzniecības ierobežojumiem otrdien diskutēja arī Latvijas Televīzijas "Šodienas jautājums" dalībnieki.

Diskusijā piedalījās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vadītājs Andris Bērziņš (ZZS), komisijas deputāte Ramona Petraviča (LPV) un Latvijas Alkohola nozares asociācijas izpilddirektors Dāvis Vītols.

Deputāte Ramona Petraviča uzskata, ka ierobežojumi vairāk ietekmēs tos 90%, kuriem nav problēmu ar alkoholu.

"Vienkāršākais ceļš ir uzlikt ierobežojumus – ja mēs negribam labot ceļu, uzliekam ātruma ierobežojumu. Šeit būtu jābūt kompleksam pasākumam, nevis tikai ierobežojumiem," tā Petraviča.

Viņai piekrīt Vītols norādot: ja saīsinās alkohola tirgošanas laiku, tad alkoholisko dzērienu tirgus, visticamāk, nesamazināsies, bet ekonomika cietīs. "Visticamāk, cietīs mazie veikali laukos, un, ja ierobežos svētdienas un svētku dienas, pierobežas nozare," tā Vītols.

Savukārt par ierobežojumiem iestājas Bērziņš - viņš norāda, ka veselībai, lai ārstētu cilvēkus, kas ir ievietoti slimnīcā saistībā ar alkohola lietošanu, valsts iztērē ap 470 miljoniem eiro.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija turpinās strādāt pie grozījumiem pēc Lieldienu brīvdienām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu