Lielbritānijas auto ražošanas nozare strauji atgūstas pēc pārvarētajiem piegādes traucējumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lielbritānijā februārī saražoti 79 997 vieglie automobiļi, kas ir par 14,6% vairāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn, tādējādi reģistrēts straujākais kāpums kopš 2021.gada, ziņo Lielbritānijas Automobiļu ražotāju un tirgotāju apvienība (SMMT).

Turklāt automašīnu ražošanai kāpums fiksēts sesto mēnesi pēc kārtas.

Ražošana pieaugusi, pateicoties pieprasījumam ārvalstīs un iekšzemē, kā arī mazinoties piegādes tīklu traucējumiem, jo īpaši pusvadītāju trūkumam, kas bremzējis autobūvi visā pasaulē kopš 2021.gada sākuma.

Eksportam paredzēto automobiļu ražošana Lielbritānijā februārī bijusi par 4,6% lielāka nekā pirms gada, bet iekšzemes tirgum paredzēto automašīnu ražošana kāpusi par 58%.

Eiropas Savienība (ES) februārī joprojām bijis lielākais Lielbritānijā saražoto automobiļu tirgus, tam veidojot 59,9% no kopumā eksportētājām automašīnām. ES seko ASV ar 14,8% daļu.

Tikmēr šī gada pirmajos divos mēnešos kopumā Lielbritānijā saražoto automašīnu skaits pieauga par 17,8% līdz 162 904 vienībām, kas ir augstākais līmenis kopš 2021.gada.

Kā ziņots, Lielbritānijā pērn saražoti 905 117 vieglie automobiļi, kas ir par 16,8% vairāk nekā gadu iepriekš, tādējādi reģistrēts straujākais kāpums kopš 2010.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu