Selerijas, kāposti, mandeles pret stresu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Ja esam pamatīgi uztraukušies, bieži vien roka stiepjas pēc kā tāda, ko uzlikt uz kārā zoba. Uztura speciālisti iesaka stresu "neapēst", cenšoties sevi nomierināt ar pamatīgu porciju sātīga ēdiena, bet tā vietā izmantot veselīgus produktus, kas mazina stresu. Šokolāde ir viens no pazīstamākajiem pretstresa līdzekļiem, taču nav vienīgais.

Selerija. Tā pazemina asinsspiedienu, organismā samazina stresa hormonu koncentrāciju un uzlabo miegu.
Saulespuķu sēklas. To sastāvā ir daudz kālija, B vitamīna un cinka, kas labvēlīgi ietekmē virsnieru dziedzera darbību. Tieši šis dziedzeris ilgstoša stresa brīžos cieš visvairāk.
Brūnie rīsi. Tie veicina labsajūtas hormonu (serotonīna un norepinefrīna) izdalīšanos organismā. Tavs garastāvoklis uzlabosies, bet organismam būs papildu enerģija.
Kāposti. Tajos ir daudz A, C un E vitamīna, beta karotīna un selēna, kā arī antioksidanti, kas aktivizē laba garastāvokļa hormonus un novērš brīvo radikāļu iedarbību.
Mandeles. Tās satur daudz magnija, kas stabilizē virsnieru dziedzera darbību, kā arī veicina vielmaiņu. Zems magnija līmenis organismā var izraisīt nervu spriedzi, nemieru, uzbudinātību un bezmiegu.
Sezama sēklas. Tās pret stresu palīdz, jo satur daudz cinka. Tieši cinks ir viela, ko organisms patērē augsta stresa brīžos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu