Izsolē pārdos «Rīgas kinostudijas» telpas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Maija vidū paredzēts pārdot izsolē AS «Rīgas kinostudija» piederošas telpas, kuru novērtējums ir vairāk nekā divi miljoni eiro, liecina zvērināta tiesu izpildītāja Jura Gehtmana paziņojums.

Izsolē paredzēts pārdot nekustamo īpašumu (vēsturisko kinostudijas ēku) Šmerļa ielā 3, Rīgā, kas sastāv no ekspluatācijā nodotas nedzīvojamo telpu ēkas ar telpu kopējo platību 16 168,60 kvadrātmetri.

Pārdodamā nekustamā īpašuma novērtējums ir 2 114 000 eiro.

Parāda piedzinēja - AS «SEB banka».

Izsole notiks 2015.gada 19.maijā plkst.11 Tērbatas ielā 53-8. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Iepriekš «Rīgas kinostudijas» valdes priekšsēdētājs Armands Liberts sacīja, ka parāds radies par 2004.gadā ēkas rekonstrukcijai ņemtu kredītu.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 30.martā izbeigusi AS «Rīgas kinostudija» tiesiskās aizsardzības procesu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistrā. Tas ticis ierosināts janvāra vidū. Savukārt 2013.gada sākumā «Rīgas kinostudijai» tika ierosināts ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process, taču tas tika izbeigts.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Rīgas kinostudija» 2012.gadā darbojās ar 197,402 eiro apgrozījumu un 263,612 eiro zaudējumiem. Savukārt informācija par «Rīgas kinostudijas» finanšu rādītājiem 2013. un 2014.gadā nav norādīta.

«Rīgas kinostudija» 2013.gadā dibināja uzņēmumu SIA «Baltic Film Studio» ar pamatkapitālu 3,37 miljoni eiro. «Baltic Film Studio» reģistrēta 2013.gada 12.septembrī, un uzņēmums pilnībā pieder «Rīgas kinostudijai». Uzņēmuma valdes locekļi ir Armands Liberts un Alvis Krasovskis.

LETA jau ziņoja, ka strīdi par «Rīgas kinostudiju» norisinās jau gadiem ilgi. Piemēram, «Rīgas kinostudijas» maksātnespēju tiesai iepriekš lūdza atzīt arī «SEB banka». Savukārt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa iepriekš noraidīja «Rīgas kinostudijas» maksātnespējas procesu. Ar pieteikumu par tā sākšanu vērsās kreditori «Šmerļa terases» un SIA «VK Estate».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu