Stājas spēkā jaunas prasības valūtas maiņas punktiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šodien stājas spēkā Latvijas Bankas padomes vakar pieņemtie grozījumi noteikumos «Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas prasības, veicot ārvalstu valūtu skaidrās naudas pirkšanu un pārdošanu».

Grozījumi sagatavoti, ņemot vērā pārmaiņas Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā, kas paplašina politiski nozīmīgas personas, tās ģimenes locekļa un ar politiski nozīmīgu personu cieši saistītas personas jēdzienu saturu, kā arī nodala no politiski nozīmīgas personas definīcijas politiski nozīmīgas personas ģimenes locekļa un ar politiski nozīmīgu personu cieši saistītas personas definīcijas.

Grozījumi papildina noteikumus ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā izdalītajiem politiski nozīmīgas personas ģimenes locekļa un ar politiski nozīmīgu personu cieši saistītas personas jēdzieniem, aģentūru LETA informēja Latvijas Bankā.

Valūtas maiņas punktu darbu regulējošie noteikumi arī grozīti atbilstoši Satversmes tiesas martā pieņemtajam spriedumam. Jau ziņots, ka Satversmes tiesa marta sākumā par neatbilstošām Satversmei atzina vairākas Latvijas Bankas noteikumu normas, kas attiecas uz klientu identifikāciju valūtas maiņas punktos. Konstitucionālo sūdzību bija iesniedzis uzņēmums SIA «Tavex», kas cita starpā arī darbojas ārvalstu valūtas skaidras naudas pirkšanas un pārdošanas jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu