«Norvik banka» pirmo pusgadu noslēgusi ar € 10,89 miljonu peļņu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

«Norvik banka» šā gada pirmo pusgadu noslēgusi ar 10,89 miljonu eiro peļņu, liecina bankas neauditētais finanšu pārskats.

Pirmā pusgada peļņa šogad ir par 89% lielāka nekā pērn gada pirmajā pusē nopelnītie 5,76 miljoni eiro.

Bankas vadības ziņojumā skaidrots, ka šogad otrajā ceturksnī «Norvik banka» saņēma atlīdzību par tai piederošo «VISA Europe» akciju atsavināšanu, proti, naudas atlīdzību 7,7 miljonu eiro apmērā un «VISA Inc» priviliģētās akcijas trīs miljonu eiro vērtībā. Kopējais realizētais ienākums no darījuma ir 10,7 miljoni eiro, līdz ar to bankas peļņa otrā ceturkšņa beigās sasniedza 10,9 miljonu eiro.

«Norvik bankas» valde pārskatā informē, ka šogad otrajā ceturksnī tā turpināja īstenot mērķtiecīgu un sabalansētu attīstības stratēģiju.

Bankas aktīvu apjoms pirmā pusgada beigās bija 911,4 miljoni eiro, un tas ir mazāk nekā pērn jūnija beigās, kad bankas aktīvi pārsniedza miljardu eiro.

«Norvik bankas» kredītportfelis pirmā pusgada beigās bija 242,8 miljoni eiro, bet noguldījumu portfeļa apjoms bija 757,1 miljons eiro.

Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs pirmajā pusgadā bija 16,45%. Bankas likviditātes rādītājs jūnija beigās bija 62,27%, šī rādītāja minimālā prasība - 30%.

Lielākais «Norvik bankas» akcionārs tieši un netieši ir Krievijas un Lielbritānijas pilsonis Grigorijs Guseļņikovs.

Pirmā ceturkšņa beigās «Norvik banka» bija pēc aktīviem astotā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu