«airBaltic» vēlas iegūt investīciju fonds, ne globālās aviokompānijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starp potenciālajiem pašlaik valstij piederošās aviokompānijas «airBaltic» investoriem ir kāds investīciju fonds, bet nav globālās aviokompānijas, šorīt LTV «Rīta panorāmā» atzina premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Kučinskis uzsvēra, ka starp palikušajiem sarunu partneriem, kas esot vairāki, neesot «eksotiskās valstis». Savukārt ar globālajām aviokompānijām sarunas nav beigušās veiksmīgi, un šādu investīciju gadījumā vispār būtu jautājums, kāpēc viņi varētu gribētu pirkt «airBaltic», proti, vai viņi nepirktu konkurentu ar mērķi, lai atvēlētu tam mazas filiāles lomu.

Pēc premjera vārdiem, investora meklējumos valdības galvenais uzstādījums ir nodrošināt Rīgu kā aviācijas bāzi ilgtermiņā un skatīties, lai «airBaltic» varētu paplašināties.

Kučinskis pats gribētu, lai arī pēc investora piesaistes «airBaltic» varētu saukt par nacionālo aviokompāniju, bet par valstij paliekošo kompānijas daļu vēl būšot jāspriež, analizējot konsultantu piedāvājumus.

Līdzīgi esot arī telekomunikāciju uzņēmumu LMT un «Lattelecom» jautājumā, kur valdība negrib, lai «mēs būtu par liela uzņēmuma mazu filiāli».

Savukārt runājot par gāzes pārvades un uzglabāšanas uzņēmuma AS «Conexus Baltic Grid» iespējamu atpirkšanu no «Latvijas gāzes», politiķis pauda viedokli, ka «tas vairāk ir drošības jautājums», tāpēc valsts kontrole uz zināmu laiku šajā jautājumā būtu jāsaglabā.

Taujāts, kāda atpirkšanas gadījumā būtu uzņēmuma kontrolpaketes cena, Kučinskis sacīja, ka pašlaik par to esot pāragri runāt, bet tie neesot simti miljonu. Uz precizējošiem jautājumiem politiķis neatbildēja, norādot, ka pašlaik tas ir komercnoslēpums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu