Nebanku kreditētājs «Mogo» pievienojas Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijai ir pievienojies Latvijā lielākais auto nebanku kredītdevējs AS «Mogo», līdz ar to asociācija šobrīd pārstāv 21 ārpus banku finanšu pakalpojumu sniedzēju, kas Latvijā strādā ar 25 zīmoliem, informēja asociācija.

«Pēdējo trīs gadu laikā ārpus banku finanšu pakalpojumu sniedzēji Latvijā ir būtiski audzējuši savu lomu finanšu pakalpojumu tirgū, piedāvājot klientiem vienkāršus un ērtus pakalpojumus. Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija ir laba platforma, lai nozares uzņēmumi varētu diskutēt par industrijas tālāko attīstību, veidojot stabilu, drošu un starptautiski konkurētspējīgu finanšu sektoru Latvijā,» uzsver «Mogo» valdes loceklis Aleksandrs Čerņagins, skaidrojot lēmumu pievienoties asociācijai.

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš atzinīgi vērtē «Mogo» vadības lēmumu kļūt par asociācijas biedru. «Viens no asociācijas mērķiem ir paplašināt tās darbību, apvienojot dažādu segmentu ārpus banku finanšu pakalpojumu sniedzējus Latvijā. Tas ļauj ne vien strādāt pie vienotiem nozares pakalpojumu standartiem, bet arī veidot konstruktīvu dialogu ar uzraugošajām iestādēm un likumdevēju, kā arī izglītot patērētāju,» norādīja Āboltiņš.

«Mogo» piedāvā klasisko finanšu līzingu un kreditēšanu pret klientam jau piederošu transportlīdzekli (atgriezeniskais līzings). 2017.gada 30.septembrī līzinga un nodrošināto aizdevumu portfeļa bruto vērtība sasniedza 31,6 miljonus eiro. Uzņēmuma pakalpojumus Latvijā izmanto jau vairāk nekā 10 000 klienti.

«Mogo» apgrozījums šā gada sešos mēnešos sasniedzis 9,8 miljonus eiro, kas ir 31% pieaugums, salīdzinot ar 2016.gada attiecīgo periodu, savukārt uzņēmuma neto peļņa bijusi 2,9 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 21%.

«Mogo» peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) bija 5,2 miljoni eiro, kas ir 12% pieaugums, salīdzinot ar 2016.gada attiecīgo periodu.

«Mogo» grupas uzņēmumi strādā arī Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Polijā, Bulgārijā, Rumānijā, Armēnijā un Moldovā.

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija apvieno ārpus banku sektora esošus uzņēmumus, kas iedzīvotājiem Latvijā sniedz finanšu pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu