No «Sadales tīkla» valdes aizgājušais Lūsveris - uzņēmuma attīstības direktors

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No AS «Sadales tīkls» valdes aizgājušais Rolands Lūsveris joprojām ieņem uzņēmuma attīstības direktora amatu, apliecināja kompānijas pārstāve Tatjana Smirnova.

Viņa norādīja, ka līdz šodienai Lūsveris bija gan «Sadales tīkla» valdes loceklis, gan attīstības direktors, taču, ņemot vērā vakar, 25.oktobrī, saņemto iesniegumu par atkāpšanos no uzņēmuma valdes, no šodienas Lūsveris ieņem tikai attīstības direktora amatu.

Patlaban gan viņš ir prombūtnē un attīstības direktora pienākumi uzticēti citu «Sadales tīkla» virzienu direktoriem. «Sadales tīkls» nav saņēmis Lūsvera iesniegumu par atkāpšanos arī attīstības direktora amata un darba tiesisko attiecību pārtraukšanu.

Smirnova piebilda, ka, izmantojot darbinieka tiesības atbilstoši Darba likumam, Lūsveris būs prombūtnē līdz novembra vidum.

Savukārt «Sadales tīkla» mātaskompānijas AS «Latvenergo» pārstāve Ivita Bidere aģentūrai LETA norādīja, ka par turpmāko rīcību Lūsvera darba attiecību jautājumos lēmums ir jāpieņem «Sadales tīkla» valdei.

Kā ziņots, pēc skandāla ar obligātā iepirkuma komponentes (OIK) atļaujām no amata atkāpies AS «Sadales tīkls» valdes loceklis Lūsvers. Viņa kompetencē bija uzņēmuma attīstības jautājumi, tajā skaitā elektroenerģijas pieslēgumu procesa darba organizēšana.

Saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par vairākiem uzņēmumiem, kas, iespējams, negodīgi centušies panākt atļauju elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā, «Latvenergo» valde uzdeva «Sadales tīkla» valdes priekšsēdētājam Andim Pinkulim nodrošināt pilnīgu apstākļu noskaidrošanu. Tāpat «Sadales tīkls» sadarbojas ar Ekonomikas ministriju, veicot pārbaudes koģenerācijas stacijās, un ir iesniedzis pieteikumu Valsts policijai ar lūgumu izvērtēt situāciju.

Nu jau bijušais «Sadales tīkla» valdes loceklis Lūsveris uzskata, ka viņa lēmums atstāt amatu var palīdzēt pēc iespējas ātrāk objektīvi noskaidrot apstākļus. «No savas puses esmu darījis visu, lai esošajos apstākļos palīdzētu pēc iespējas ātrāk noskaidrot radušās situācijas iemeslus, un uzņemos atbildību par nepilnībām pieslēguma procesa vadībā «Sadales tīklā» kopumā. «Sadales tīkla» prioritāte ir pieslēguma procesa paātrināšana un vienkāršošana mūsu klientiem, arī elektrostaciju pieslēguma procesā, bet jau šobrīd ir skaidrs, ka iekšējās kontroles mehānisms nav īstenots efektīvi. Bez tam nepieciešamas izmaiņas nozares normatīvajā regulējumā, kas nepieļauj komersantu interpretācijas iespējas. Tā kā uzņēmumā ilgstoši biju atbildīgs par pieslēguma procesa pārraudzību, atkāpjos no valdes locekļa amata,» publiskā paziņojumā pauž Lūsveris.

Tāpat vēstīts, ka Valsts policija pēc Ekonomikas ministrija iesnieguma sākusi kriminālprocesu par «Sadales tīkla» un SIA «Rīgas enerģijas» rīcību, iespējams, krāpjoties ar atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā. Kriminālprocess sākts par krāpšanas mēģinājumu lielos apmēros. Lieta sākta par faktu, un to izmeklē Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde.

Aizdomās turētā statuss šobrīd nevienai personai nav piemērots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu