Trīs mēnešos Saeimas deputāti transporta un dzīvokļu kompensācijās saņēmuši €87 366

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saeimas deputātiem šogad trīs mēnešos transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumu kompensācijās kopumā izmaksāti 87 366 eiro.

Par janvāri deputāti kompensācijās saņēmuši 29 069 eiro, par februāri - 29 708 eiro, bet par martu - 28 588 eiro, liecina informācija Saeimas mājaslapā.

Kopumā deputātiem paredzētā kompensācijas norma visos mēnešos bija lielāka nekā izmantotā summa, jo vairāki deputāti neizmanto šo iespēju vai arī saņem kompensāciju, kas ir mazāka par paredzēto normu. Piemēram, martā šī norma bija 38 924 eiro.

Par martu parlamentārieši saņēmuši 10 201 eiro kompensācijā par dzīvokļiem, bet vēl 18 386 eiro - par transporta izdevumiem.

Kompensācijas apmērs deputātiem ir atkarīgs no dzīvesvietas - jo tālāk no Rīgas parlamentārietis dzīvo, jo lielāka kompensācija viņam pienākas. Martā lielākā lielākā kompensācija - 807 eiro - bija Jānim Tutinam (S) un Vladimiram Nikonovam (S). Savukārt mazākā kompensācija par martu izmaksāta Aleksejam Loskutovam - 20 eiro.

Daļa deputātu neizmanto iespēju saņemt šo kompensāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu