Pirmajos divos ceturkšņos no valsts budžeta neparedzētiem gadījumiem piešķirti 2,55 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens /LETA

Šā gada pirmajos divos ceturkšņos no programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» piešķirti 2,55 miljoni eiro, liecina Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) apkopotā informācija.

Kopumā šogad budžeta programmā «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» sākotnēji bija pieejami 43 545 932 eiro.

Šā gada pirmajos divos ceturkšņos Ministru kabinets lēmis atbalstīt 65 finansējuma pieprasījums par 2 554 439 eiro.

Ja gada pirmajā ceturksnī no programmas «Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem» 28 ministriju pieprasījumiem tika piešķirti 943 916 eiro, tad gada otrajā ceturksnī - 37 pieprasījumiem tika piešķirti 1,6 miljoni eiro.

Šā gada otrajā ceturksnī četri pieprasījumi bijuši tādi, kas ir lielāki par 100 000 eiro. Tā Ministru kabinets lēma piešķirt Ārlietu ministrijai 121 383 eiro, lai no 2018.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 31.decembrim nodrošinātu finansējumu divu amata vietu izveidošanai un uzturēšanai Latvijas vēstniecībā Indijā un vienas amata vietas izveidošanai un uzturēšanai Latvijas vēstniecībā Ķīnā.

Iekšlietu ministrijai Valsts robežsardzes vajadzībām tika piešķirti 146 079 eiro, lai segtu izdevumus saistībā ar valsts robežas infrastruktūras atjaunošanu. Satiksmes ministrijai tika piešķirti 381 129 eiro, par kuru izlietojumu nav informācijas, jo minētais finansējuma pieprasījums valdības sēdē tika klasificēts kā ierobežotas pieejas informācija.

Savukārt Kultūras ministrijai tika piešķirti 228 624 eiro, lai pabeigtu VSIA «Rīgas cirks» ēkas Merķeļa ielā 4, Rīgā, fasādes konservāciju un nostiprināšanu.

FDP norādīja, ka šā gada pirmajos divos ceturkšņos pieprasītais finansējums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem bijis ievērojami mazāks, nekā attiecīgajā laika posmā pērn, kad no minētajiem līdzekļiem dažādi ministriju pieprasījumi tika apmierināti 11 188 978 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu