Interešu konflikts? Donalda Trampa dēla nekustamo īpašumu «turneja» Indijā izpelnās kritiku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Luksusa klases dzīvokļu pircējiem Indijā tiek reklamēta iespēja «parunāt un pavakariņot» ar ASV prezidenta Donalda Trampa vecāko dēlu, kurš šonedēļ ieradīsies valstī saistībā ar topošo «Trump Towers» ēku netālu no Deli, vēsta raidorganizācija BBC. Šīs aktivitātes izpelnījušās kritiku, ka Trampu ģimene mēģinot nopelnīt uz prezidentūras rēķina un esot iekūlusies nopietnā interešu konfliktā.

Nedēļas nogalē vairāku Indijas laikrakstu pirmās lapas rotāja lielas reklāmas ar Donalda Trampa jaunākā portretu. «Tramps ir šeit. Vai tu esi ielūgts?» vēsta uzraksts uz «Sunday Times» pirmās lapas.

Tramps jaunākais Indijā ieradīsies, lai reklamētu jaunu dzīvojamo ēku kompleksu Gurgaonā. To sadarbībā ar Trampu ģimenes uzņēmumu «Trump Organization» būvē vietējie partneri.

«Trump Organization», ko pirms stāšanās prezidenta amatā vadīja Tramps, ir kompānija, kurā ietilpst simtiem ar uzņēmumu un fondu. Daudzi no tiem ir saistīti ar nekustamo īpašumu nozari.

Donalds Tramps jaunākais pašlaik ir «Trump Organization» izpilddirektors.

Indija ir «Trump Organization» lielākais nekustamo īpašumu tirgus pēc ASV.

«Doma, ka prezidenta dēls iet un reklamē prezidenta zīmolu tajā pašā laikā, kad Donalds Tramps ir prezidents un vada stratēģiskās un ārlietu attiecības ar Indiju, - tas ir vienkārši dīvaini,» situāciju raksturo Daniels Markijs, kurš Džordža Buša administrācijas laikā strādāja pie Dienvidāzijas politikas ASV Valsts departamentā.

Bezpeļņas organizācija «Pilsoņi par atbildību un ētiku Vašingtonā» (CREW) Trampa jaunākā «turneju» Indijā pievienojusi sarakstam ar aktivitātēm, kurās tā saskata Trampa vārda izmantošanu mantiska labuma gūšanai.

Tomēr Tramps jaunākais norāda, ka gandrīz desmit gadu garumā esot «kultivējis attiecības ar Indiju», uz ko tagad esot «redzama atbilde».

Lai arī Tramps jaunākais norāda, ka viņa īstenotās mārketinga aktivitātes neesot saistītas ar politiku, viņa vārds tomēr atrodams starp runātājiem starptautiskā biznesa konferencē, kas notiks viņa Indijas apmeklējuma laikā. Pasākumu apmeklēs prominenti Indijas politiķi, tai skaitā premjerministrs Narendra Modi, kā arī Indijas biznesa elite.

Tramps pirms inaugurācijas ASV prezidenta amatā nodeva kontroli pār savā vārdā nosaukto biznesa impēriju dēlu Ērika un Donalda Trampa jaunākā rokās. Taču ASV Valdības ētikas biroja direktors tolaik sacīja, ka ar to vien nepietiek, lai novērstu interešu konfliktu.

Kopš stāšanās amatā Trampu pavadījušas apsūdzības, ka viņš turpina gūt labumu no ģimenes biznesa, bet Trampa ģimenei pārmests, ka tā izmantojot ciešās saites ar Balto namu, lai panāktu sev labvēlīgus biznesa darījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu