EK apstiprina «Bayer» un «Monsanto» apvienošanos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) trešdien paziņoja, ka apstiprina Vācijas ķīmijas un farmācijas kompānijas «Bayer» ieceri pārņemt ASV lauksaimniecības uzņēmumu «Monsanto».

EK pērn augstā sāka padziļinātu izmeklēšanu attiecībā uz šo darījumu saistībā ar bažām, ka tas varētu samazināt konkurenci nozīmīgu lauksaimniecības produktu tirgū.

Taču kopš tā laika «Bayer» īstenojis vairākus pasākumus, lai iegūtu EK apstiprinājumu, tostarp piekritis pārdot agroķīmijas biznesa daļas Vācijas konkurentam BASF. Savukārt šā mēneša sākumā BASF arī parakstīja vienošanos, kas paredz «Bayer» dārzeņu sēklu biznesa iegādi.

Jau ziņots, ka pēc vairākus mēnešus ilgušām sarunām «Bayer» pērn septembrī panāca vienošanos par «Monsanto» pārņemšanu, lai radītu pasaulē lielāko sēklu, pesticīdu un ģenētiski modificētas labības piegādātāju.

Darījuma summa veidos 66 miljardus ASV dolāru (56 miljardus eiro), tam kļūstot par visu laiku lielāko pārņemšanas darījumu, kādu īstenojusi Vācijas kompānija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu