ASV štats maksās $10 000 ikvienam, kas pārcelsies uz to un strādās attālināti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TORU HANAI / REUTERS

ASV Vērmontas štats šonedēļ apstiprināja likumu, kas paredz strādājošiem cilvēkiem, kuri pārcelsies uz dzīvi Vērmontā un strādās attālināti, izmaksāt pabalstu līdz pat 10 000 dolāru apmērā, vēsta «CNN Money».

Saskaņā ar štata valdības apstiprināto attālinātās nodarbinātības programmu, attālināti strādājošie, kas pārcelsies uz dzīvi Vērmontā, divus gadus varēs saņemt līdz pat 5000 dolāru gadā.

Štata piešķirtie līdzekļi domāti, lai segtu izmaksas, kas saistītas ar pārcelšanos uz Vērmontu, kā arī lai iegādātos aprīkojumu un pakalpojumus, kas nepieciešami attālinātam darbam, tostarp datortehniku, programmatūru un telekomunikāciju pakalpojumus.

Vērmontas štata ekonomiskās attīstības komisāre Džoana Goldsteina šādu iniciatīvu skaidroja ar to, ka Vērmontā ir salīdzinoši maz iedzīvotāju. Tāpat štats saskaras ar sabiedrības novecošanās problēmu.

«Mēs atzīstam nepieciešamību piesaistīt cilvēkus štatam,» viņa piebilda.

Lai atbilstu pabalsta saņemšanas kritērijiem, pretendentiem ir jābūt pilnas slodzes darbiniekiem, kuri strādā uzņēmumā ārpus štata robežām un strādā attālināti.

Uz pabalstu varēs pretendēt tie cilvēki, kas uz Vērmontu pārcelsies dzīvot pēc nākamā gada 1.janvāra.

Šīs programmas īstenošanai 2019.gadā paredzēts tērēt līdz 125 000 dolāru, 2020.gadā – 250 000 dolāru, bet 2021.gadā – 125 000 dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu