Lidostā «Rīga» piecos mēnešos apkalpoja par 7,4% vairāk pasažieru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Starptautiskajā lidostā «Rīga» šogad piecos mēnešos apkalpoja vairāk nekā 2,1 miljonu pasažieru, kas ir par 7,4% nekā attiecīgajā laikā pērn, pavēstīja uzņēmuma Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte.

Vienlaikus šogad maijā lidostā apkalpots vairāk nekā pusmiljons pasažieru, ceļotāju skaitam pieaugot par 10,8% salīdzinājumā ar 2016.gada maiju un sasniedzot jaunu apkalpoto pasažieru skaita rekordu attiecīgajā mēnesī.

Karnīte klāstīja, ka vairāk nekā 600 000 pasažieru pirmajos piecos mēnešos lidostu «Rīga» izmantoja kā starptautisku aviosatiksmes mezglu, lai pārsēstos tālākam ceļojumam uz citiem galapunktiem. Transfēra un tranzīta pasažieru skaits piecos mēnešos ir pieaudzis par 17,4%, sasniedzot 28,3% no kopējā pasažieru skaita. Maijā lidostu kā tranzītpunktu izmantoja 157 523 pasažieri jeb 29,8% no kopējā ceļotāju skaita un šādu pasažieru skaits, salīdzinot ar pagājušā gada maiju, pieauga par 17,7%.

Gada pirmajos piecos mēnešos lidostā «Rīga» apkalpoti 27 855 gaisa kuģi - par gandrīz 4% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus par teju 2% audzis apkalpoto kravu apmērs, sasniedzot 8300 tonnu.

«Vairāk nekā pusmiljons apkalpoto pasažieru mēnesī nozīmē, ka caur lidostas drošības kontroles līnijām vidēji ik stundu iziet 600 cilvēku, 15 000 līdz 20 000 pasažieru dienā. Tāpēc lidosta strādā pie risinājumiem, lai paātrinātu klientu apkalpošanu, piemēram, jau tuvākajā laikā drošības kontroles līnijas tiks pagarinātas, lai pasažieriem būtu ērtāk sagatavoties drošības pārbaudei. Vienlaikus norit intensīvs darbs pie lidostas jaunā, plašā pasažieru termināļa projektēšanas, kura būvniecība sāksies 2019.gadā un ko plānots pabeigt pēc pieciem gadiem vienlaikus ar «Rail Baltica» dzelzceļa staciju,» stāstīja lidostas «Rīga» valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Lidostas pārstāvji atgādināja, ka vasaras tūrisma sezonā rītos un vakaros lidostā «Rīga» sagaidāms liels vienlaicīgi ielidojošo un izlidojošo reisu skaits, tāpēc lidosta aicina arī tos pasažierus, kuri ir reģistrējušies internetā un ceļo ar rokas bagāžu, ierasties lidostā laikus - vismaz 2,5 stundas iepriekš. Tāpat lidosta vērš uzmanību, ka pēc jaunās Eiropas Savienības regulas par pasažieru datu pārbaudi stāšanās spēkā pasažieriem, kuri izlido uz ārpus Šengenas zonas valstīm, robežkontrole var prasīt ilgāku laiku nekā līdz šim, tāpēc aicinām pasažieri aicināti laikus doties uz savu izlidošanas sektoru.

Starptautiskā lidosta «Rīga» ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas «Rīga» ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta «Rīga» apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

  • Publicēta: 07.06.2017 09:35
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu