Lietuva apsver ideju savienot Viļņas un Kauņas lidostas ar dzelzceļa līniju

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuva apsver ideju savienot Viļņas un Kauņas lidostas ar dzelzceļa līniju, lai tādējādi efektīvāk izmantotu iecerēto Eiropas platuma sliežu līnijas «Rail Baltica» projektu.

Lietuvas valsts dzelzceļa kompānija «Lietuvos geležinkeliai» jau pārrunājusi šādu iespēju ar triju Lietuvas starptautisko lidostu operatorkompāniju «Lietuvos oro uostai».

«Turpinām diskusijas, kas mums būtu jādara, lai pasažieris, kas nolaidies Viļņas vai Kauņas lidostā, tūdaļ varētu sēsies vilcienā un doties uz Panevēžu, Viļņu, Kauņu vai citu pilsētu. Plānojot «Rail Baltica» projektu, mums jāņem vērā arī lidostu attīstības plāni,» paziņojumā presei norādījis dzelzceļa uzņēmuma «Rail Baltica» koordinācijas departamenta direktors Arēnijs Jackus.

Lietuvā «Rail Baltica» līnija jau izbūvēta posmā no Kauņas līdz Polijas robežai, savukārt no Kauņas līdz Latvijas robežai tā vedīs caur Panevēžu, bet paredzēts izbūvēt arī atzaru no Kauņas līdz Viļņai.

Pa jau izbūvēto posmu iespējams pārvadāt kravas, bet pasažieri no Kauņas šobrīd var doties uz Bjalistoku Polijā. Nākamgad iecerēts saskaņot grafikus, lai lietuvieši ar pārsēšanos Bjalistokā varētu braukt arī līdz Varšavai.

Pašlaik pasažieru satiksmi starp Viļņu un Kauņas lidostu uztur tikai Lietuvas kompānijas «Ollex» autobusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu